【冇甜】《與未成年學生妹同居生活之日常》(1)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
『係吖...未俾返錢你...』喺行出戲院嘅同時又拎定錢出嚟。

張戲飛錢同乜乜乜二人套餐...

「唔使啦~有大食大吖嘛~」阿月又冇乜所謂咁貼住喺我身邊行~

『咁就多謝晒喇喎~』阿月真係有晒做上司嘅風範~

「喂係吖...」阿月就帶住我行入去精品店,「星期一個新人跟你喎...」

『吓?咁突然嘅?』之前都冇聽過話跟我...淨係話會請多個人返嚟...

「都唔突然㗎喇...老闆之前就話想開多Team...問過我意見...係我唔記得同你講姐...」阿月睇睇啲精品...

『吓?係老闆嘅主意?』咁就奇怪喇...

起初聽到話請多個人...以為阿月話唔夠Full Time姐...

原來係老闆想開多Team?
「嗯嗯...」阿月邊行邊睇邊點點頭,「老闆話想做大佢喎...開個新Team...仲問我有冇人可以做阿頭...我就推咗你出嚟喇~」

『唔...』仲話要做大佢...老闆喎...

「點吖?」阿月打量我一眼...

『冇...覺得有啲奇怪姐...老闆喎...無啦啦話想做大佢?』真係好奇怪喎...

我哋老闆孔龍個名就夠猛!但一直都唔似咁有鬥心...總係好似想Hea住咁做生意就算...

「我都唔知老闆咁多~知就做咗老闆啦~」阿月唔多在乎咁擰擰頭~

連阿月都唔知嘅話...咁就真係得老闆自己先知喇...
「喂咁你冇問題㗎嘛?」阿月繼續睇睇啲精品。

『冇~冇問題啦~』應該...

「你話冇問題就得喇~你帶住期間,我都會睇住嘅~表現好嘅話,我會同返老闆匯報...」阿月拎起個木製風車睇睇...

『表現唔好呢?』我都睇睇阿月手上個木製風車...係音樂盒?

「係咪玩嘢吖?」阿月冷眼打量住我。

『好奇問吓姐...』唔止個風車喎...仲有摩天輪啦~唔識噴水嘅噴水池啦~

好似幾靚又幾精緻喎~

「總之你就做得好好睇睇啦...呢個係你升職嘅好機會...」阿月放低手上個木製風車繼續行,「你都知你老闆㗎啦...唔知個雄心可以Keep幾耐...」

『係係~』木製音樂盒...再睇睇先~
同阿月繼續行行睇睇。

有唔少精品都好似幾吸引~

又有唔少公仔都幾得意~

不過呢...就好似唔多實用...

我一路行一路睇阿月拎喺手嘅物品,都仲係揸唔定主意...

「喂你對我睇啲嘢好似好有興趣咁...但又皺晒眉咁嘅?」阿月拎住對情侶陶瓷公仔擺設喺我面前Fing兩Fing~

『哦...冇~諗緊送咩生日禮物俾欣欣咋嘛~』都睇咗好耐...

靚嘅靚~得意嘅得意~精美嘅精美~但就好似...唔多啱心水咁...
「係喎~呢個月喎~幾時吖?」阿月放返低對情侶陶瓷公仔擺設。

『下個再下個禮拜五...』陶瓷公仔...總係覺得好易爛喎...

「哦~唔怪得你嗰日拎假啦~」阿月就繼續行~

『係吖...欣欣嗰日又唔使返學...諗住全日都陪佢㗎喇...』繼續邊行邊睇...

「係喎...唔記得咗幾歲添~」阿月又望兩望~

『嚟緊十六喇...』咁買咩好吖?

「哦~十六喇?食得喇喎~」阿月拎起碌棒喺手Fing兩Fing~

食...食得?!

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

『痴線!』咩食得呀?!

「咁大反應吖~」阿月Fing住碌棒,陰陰嘴笑~

『你講埋啲咁嘅嘢好難唔大反應囉!』俾阿月講一講...又諗返起今朝發夢俾欣欣騎住嚟Un...
新故留名

個故一開頭第1 part 好似之前啲舊故炒埋一碟

Btw 正常人邊會接受到廿二歲老婆附送七歲女

所以我有理由懷疑七歲女先係飛揚嘅主菜

到個女習慣咗同飛揚生活 時機成熟就同個呀媽離婚
大快活
睇過以前啲故就會勾返起 冇睇過又會好好奇
光源氏計劃
木各身尚晚
頂 今日好攰
小新晚
使唔使早啲瞓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞