[警世]咪L同啲睇落正常嘅人去旅行

714 回覆
3135 Like 440 Dislike
去之前我不斷搵佢傾
但佢乜都話冇所謂
唔係個個去日本都買衫買鞋嘅
咁係,但上次同條女去福岡行下浸溫泉都要一人一個大gip 先夠
以為自己開postbtw 我都係月頭係果邊 可能見過你個巨嬰同伴
其實就係驚跌咗lock唔到卡
citi嗰app load得好L慢
仲要有時load唔到
Apple pay世一

唔好話,我男朋友連Payme都冇,唔好話virtual wallet啊Banking app
去旅行全部都係我碌卡,佢係唔明點解我唔准佢俾cash,直至旅行最後一日佢啱啱好淨返100円先知要慳住洗

實證呢個世界係有原始人 唔係小朋友
你本身都以為呢件好正常
我自己都怕遇到呢啲事搞到成個旅行都唔開心,所以去旅行一定只會揀識咗好L多年,曾經一齊過夜一兩晚都冇問題個啲
雖然少啲伴但總算穩陣少少
感覺上你都唔好得幾多
有好多野都好少事
你就講到好大件事咁
驚跌就身份證、passport同錢都唔好帶啦
你做人咁撚多藉口
頭一兩日佢係冇乜嘢
之後就越嚟越鳩
鳩到臨尾嗰幾日頂唔順
根撚本就係
一條on9上網屌鳩另一條on9
大撚把人多frd先獨遊
日日鳩到潮文咁
仲要越嚟越鳩
差啲以為係潮文版 每日一篇
同我去
唔食咪由佢去食屎囉人地明當你on9你就真係on99咁就撚晒佢又幫人搵埋餐廳 真係抵撚死
你地兩個幾夾,好搞笑
你個fd都幾cute,佢應該當你好朋友先咩都靠曬你
你又好似好願意照顧佢咁,覺得你成篇嘢好似sweet
有d男仔係有d唔經大腦,佢只係諗到乜就講乜
希望你地去完今次日本仲可以繼續做朋友,
再去多次旅行,輪到佢plan
你當我係少經驗啦
我真係少去旅行
冇幫佢搵ga
酒店對面就係
好恐怖
都係不了
呢啲red flag嚟啦你勁想plan好晒行程佢完全冇所謂鳩行都好開心,一開始都已經唔夾仲一齊去你都柒下柒下咁
有啲fd都好鐘意夜麻麻行巷仔,成日都會搵到寶,餐廳唔洗book定搵到咩就食咩,勁開心勁多驚喜最撚憎追實個行程嚟玩
你個fd最大問題真係串撚過馬撚,呢啲撚樣平時做fd都覺得頂唔順
懷疑樓主未見過世面
遲下返工大把呢啲人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞