[警世]咪L同啲睇落正常嘅人去旅行

714 回覆
3135 Like 440 Dislike
發生左就無得後悔嘅
見你上面話仲可以同條友做frd先忍唔住留言屌你

對住呢啲仆街真係衰過一次就唔好緃容佢
仲要其實佢唔係衰一次
係成個trip日撚日都衰唔止一次 甚至個trip未開始佢已經0貢獻
對呢啲仆街你忍佢讓佢佢唔會覺得你好人 佢只會覺得你好恰繼續踩住上

希望你遲下可以搵到啱你嘅旅伴 / enjoy自己獨遊啦
本來去旅行去玩就應該係開心 唔係去受氣嘅
其實都未必 有啲真係要出左國先知
咁咪行多幾公里路囉,BB
太長啦
潮唔起
真 有朋友塞到滿
衝唔晒會黑面

亦有朋友一開波乜都唔睇
但去到兼三兼四
同佢講呀死那型 同我講托呀
我唔係講嗰方面
我係講佢行為
佢鳩鳩地 我同我啲fd都知都明
但鳩極都要有個限度
去旅行真係最睇到一個人既家教同修養,因為好易有利益衝突
同埋好睇到每個人既自理能力
之前試過同大學同學去日本 好彩大家都正常 冇咩衝突

thanks Ching
呢d通常即屌。
你一係就跟我行,一係就自己行。
我自己提議想食咩,你可以反對,但唔該講你想食乜,講唔到就跟我,如果唔係就分開。

簡單。
根本唔駛忍。
你講到900m好遠咁
其實旺角站行到油蔴地站都係咁上下
你遇到軟飯王
其實朋友先會照直講。
少少批評就頂唔順要絕交果d根本唔係朋友。
樓主好少氣
Tldr
獨遊真係堅正
想去邊就去邊
食咩就食咩
行到攰咗即刻快閃按摩一個鐘又得
行街買嘢行幾耐唔洗就住就住
行信長書店又唔怕俾人笑怕尷尬
心血來潮咁啱有想睇嘅戲即時入場睇
突然想浸溫泉即坐去有馬日歸
果種自由自在,未試過獨遊係唔會明白!
群腳仔公主女係唔會享受得到
話唔定我係大耳窿呢
On9月經
算啦,我預到件仲正,明明2條友去。最後要帶埋佢老豆老母去所以野我plan我book 我搞,出發前一日先話我plan 得唔好。點解咁貴。兩家人錢應該除2份然後我第一日就同佢地say bye bye 去到台北自己行約朋友食飯了,落台中就自己包車去玩了
愚意覺得一個無規劃又無自處能力既人,平日行為舉止點都透露到兩三分,佢既然都極端到既唔 plan 又好 explicitly 外判責任,則好難平日行為上有花心機去掩飾到自己。
但如果真係 observe 唔到,擲中呢啲 rare case 就真係無話可說。只能話樓主好慘辛苦佢湊仔。當學一堂教訓,下年再物色第二群朋友出發。
試過獨遊真係返唔到轉頭
唔記得左講。街頭見到碗滷肉飯$30台幣去行到去街尾50然後要返轉頭食$30個喎自此我選擇帶老母飛
1.1km......銅鑼灣行去灣仔咁上下遠炸喎.....
旅行來講,我覺得呢個距離算合理
如果係值得嘅我真心冇問題
但係幾乎次次佢揀嗰啲要行鋪嘅九成都冇開
真心唔gur
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞