[警世]咪L同啲睇落正常嘅人去旅行

714 回覆
3135 Like 440 Dislike
你屙左,佢可以點,抺d屎落你塊面度咩
如果係值得嘅我真心冇問題
但係幾乎次次佢揀嗰啲要行嘅鋪都冇開
真心唔gur
咪都唔係ge,我都試過同 fd 去London,大家識左十幾年。都幾好玩。
無下次絕交囉,揾第二個
我照屙佢都冇我符
佢咁on9你plan行程嗰時應該都知啦
有乜好忍
分開玩囉
plan嗰陣以為佢去到都係正常程度
點知佢去到成個重度弱智仔咁
算嘅意思只係理解朋友戇鳩嘅原因,但係點都唔會再搵返佢㗎喇,唔會再博
初頭我都係咁諗
結果行咗三日,每日幾萬步
就識後悔點解行咁多冤枉路
攰到連J都扯唔起
如果目標係減肥嘅我覺得OK
我都覺得獨遊自由好多
但係食呢一Part 有多一個人陪
可以去多D地方食

不過晚晚食松屋, 吉野家, sukiya都唔太差
最享受係夜晚返酒店前, 行一轉超市, 便當, 炸物, 壽司最少都30%off
買支牛奶/咖啡/果汁 1L都係100-200yen有找
最神奇係, 去完日本無肥到之餘, 反而仲瘦左, 皮膚敏感, 係日本時幾乎消失
但一返到香港又發過
我自己原則係,我冇參與討論,我就一定唔會事後ge ge gut gut,好撚冇品。
個trip嗰陣仲行咗下稻荷山同鞍馬山
(唔係行全程 但攰 有電梯搭電梯)
正係正嘅
不過行完之後嗰幾日真係唔想漫無目的咁喺條街行
樓主is on9 仔
去日本唔揸車你弱智?
咁冇架啦,咁真係唯有辛苦少少即刻搵返d車的schedule。

可能我自己慣左去旅行都係去城巿,同埋靠腳行。1-2Km真係冇乜野,最多中途攰咪搵地方坐陣
有次同fd去,痴那線,去左行山都係咁,重要落雨屍濕,癲撚到。佢同我講話條路俓係初學者行,但個個拎曬行山竹,爬來爬去。不過都係一個有趣回憶來
第一次plan行程
我都覺得自己on9
點解唔拖長佢慢慢玩
chur到返工咁
冇車牌
0/10 重作
冇ge,總有第一次。
不過獨遊真係有獨遊的好,純綷係要注意安全咁解。
我同我老婆去honey moon,有個下午嚮酒店睇netflix都係咁,車,去旅行就係要relax架啦。
去到返工咁把撚咩? 大佬,我來度假,唔係來拍片放上youtube
帶眼識人係其一
其二係要明白一日唔出社會,其實個人真係會有啲戇鳩。你同陌生人合作得多,俾人激多兩鑊或者見到點樣被對待係會舒服之後就會將心比己,自己都檢視自己應該點對人。
同埋第三就係有咩唔明就問就查,老竇又好 Google 都得,初出社會冇常識就一定,熟悉下規則就得。上連登問開場白就要虛心真誠啲,如果唔係大家就開始玩膠

個人經驗就係中學把口有啲臭嘅人其實係唔識好好講嘢啫,心地唔差,佢出社會俾人屌得多之後再接觸已經禮貌返好多。
廿歲獨行到成功已經算係咁
去多幾次就知點安排最好
建議下次試吓獨遊
明白
thanks Ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞