[警世]咪L同啲睇落正常嘅人去旅行

714 回覆
3135 Like 440 Dislike
俾我會同佢講分開玩算 有D朋友只可以行下街食個飯見幾粒鐘
我有FD都係呢類人 次次搵我去旅行都推佢
旅行partner點都要咁上下了解先掂
睇哂 有7成根本好小事

嗰3成足夠反映個fd係on9
其餘7成剩係睇到樓主勁女人格兩個都好難頂
睇完topic 再睇內文
真係覺得樓主on9
屌 你咪一撚樣on9, 日本真係安全到唔使帶後備錢? 意外跌左都食屎啦
都係㗎
好過識你呢啲人
冇同理心又是非不分
做人又唔公道
見你講嘢應該都係啲有咩都怪咗個苦主先
同你做friend嗰啲真係慘
你害咗幾多人
你話我圍爐
但你呢啲人係爐都冇人想同你圍
其實一邊如果好有主見,
都會出現一邊plan晒,另一邊齋跟嘅情況

不過你個朋友真係太多口
有女都鐘意自己旅行
講真,自己一個去爽100倍,同fd/女女去好撚煩架
你都唔多正常

男人老狗一係就屌柒佢分開玩,開post打千字文做乜撚野
其實有冇諗過係你自己on9?

佢咁都叫睇落正常?
依家覺得嗰時嘅我真係好on9
一堆fd三四個通常得嘅

因為就算兩個free ride,
都仲有另外兩個主持大局
然後因為集體決定制
所以就算有啲麻煩撚想投訴,都唔敢出聲,因為一屌就會屌晒幾個人

不過咁去法代價係要就全部人所以有啲地方想去都無得去

如果三個都freeride晒,咁就應該檢討自己無戴眼識人
試過自己去
但反而 覺得有時 冇得同fd分享當下感受
有d悶
咁你去旅行去到一半就女人咁變臉呀嘛
有啲潮文feel想分享下
樓主我同你有類似經歷,但我出發前斬纜

我友人開頭話去畢業旅行,目的地日本
佢話畢直唔多,咁我地plan既時候大概分左邊d地方用得豪d,邊d位慳

條癲9話覺得訓老麥/24小時網吧就得,住係應該用最少錢,朝早食嘢食羅神之類,晏晝肚餓先食街頭小食或飯糰,夜晚食豪d。 買嘢佢唔好outlet,唔買手信

佢講完我都唔知佢去嚟做乜,所以最後有另外兩個係主見唔敢say no晚跟尾狗同佢癲。 我由買機票嗰下quit左
呢啲人真係唔會有下次,分分鐘要絕埋交添
本來諗住咁難得一起去次旅行
小小嘢就算啦
點知條友越嚟越過分
唔啱一齊玩咪分開行 見少啲就唔會嘈
的起唔到心肝咁做就要硬食啦
其實佢應該係唔滿意,但因為自己完全無做research所以無alternative suggest到

比著我呢,佢話食啲1.xkm嘅餐廳我一定贊成
然後臨出發就話屋企人有緊要野突然whatsapp你講電話,叫佢自己去住先

你就等20分鐘之後搭車去
等佢自己試下瀨野

有時你唔俾佢親自瀨下野佢唔知自己有幾on9
冇女咪自己去,又唔係識得耐
做乜鳩
你fd岩獨遊多
你就..
驚跌卡咁都得
正宗斬腳趾避沙蟲
牙痛叔叔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞