[警世]咪L同啲睇落正常嘅人去旅行

714 回覆
3135 Like 440 Dislike
毒撚先怕一個人去旅行
拉麵又話琴日食過唔食
大阪燒又唔鍾意食
章魚燒又話難食(食咗三粒就成盒俾咗我)
松屋話唔想食
烏冬又話cheap
壽司又話難食

咁去日本做乜撚嘢
去道頓堀 可能係真
屌得爽唔爽?
我覺得佢個fd 有一半係鳩。

不過我都試過係日本行啲橫街搵到間好野食,所以街住搵果個point 可以放生佢。
去河口湖果邊景點, 基本上都係要坐巴士

去京都果邊, 都係巴士方便過地鐵
2019,8日用左兩萬出頭港紙(連機票)

獨遊自駕

租車錢、油錢、高速公路錢、住宿

呢啲洗費冇得share一定覺得貴啲
咪鬼用wifi蛋啦,又會唔見、又要叉電、又要一齊行動

買電訊商旅遊sim卡好過

好撚大怨氣
香港地而家係好多巨嬰
好多獨生仔女萬千寵愛溫室長大
發生你身上
你撚有咁型咩
我都識講 我搵人斬佢添呀
同睇落正唔正常有咩關係
好明,
之前試過同一個傻的去日本真係好鬼尷尬,
忽然周街攪路人隻狗, 自己bilibala咁講住廣東話去攪人地,
個日本人又唔知佢做咩, 尷尬到行遠d扮唔識。

之後去手信街有d試食,
一睇就知佢唔會喜歡食的野來, 又係要去試,
試到o係個店員面前啦埋口面"yak"出來伸脷...
真係好L恐怖, 個店員塊面一秒黑過鑊底。

發生好多呢D事真係好嬲佢,
但你嬲佢唔想理佢, 佢都係蠢到FEEL唔到,
過一排又冇野咁搵你,
呢D人真係好難應付。
其實的士都唔貴
半個鐘腳程都係1000蚊咁上下
兩個人咪30蚊港紙
路痴下次直接上的士隊俾司機咪算
有一個鐵膽FD,去左7,8年旅行
都無反面唯一唔好在條友肚餓好快會叫你去附近舖頭食飯
多數中伏
除此之外大家唔會嘈,個FD係無咩所謂個種人

反而另一個旅行前後唔同性格,好似樓主個FD咁
返到香港一段時間自然遠離
兩個男人唔去叫雞
去日本做乜﹖
直接失蹤囉
你唔敢唔代表其他人同你一樣
之前同FD去旅行 玩到第5日覺得煩都係講聲就自己周圍走
反正住同一間酒店 玩完夜晚個餐一齊食 又唔洗就人時間起身 最後自己玩左5日 仲開心過同FD一齊玩
對住ED人梗係講得直白D啦
佢唔好就直接講 如果又蠢又小氣就咪撚理佢啦 又唔係你屋企人
樓主自己識玩就直接飛佢單機啦 叫佢一係收皮一係跟
恕我直言
你兩個都有問題
樓豬真係又廢又好撚多藉口
留名
食頭一兩塊就好撚正
食多幾啖真係好油厭
C兄你係咪去咗本町嘅溫泉酒店?
同我附近好多好似
dllm我同你唔L係情侶啊
我唔L想同你搞基啊

很好笑呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞