[警世]咪L同啲睇落正常嘅人去旅行

714 回覆
3135 Like 440 Dislike
究竟樓主係咪M底
一獲衰過一獲都仲可以咁幫你個朋友
俾著我第一日打柒佢然後各有各玩啦
唔係去掃貨實夠
不過唔帶信用卡都係傻仔
好奇問下樓主之前有冇自己去過旅行?
定係以前去大阪都係屋企人照顧住?
自從Year 1之後已經冇點聽過有人concern呢樣嘢唔帶卡 冇惡意純好奇

建議樓主出張信用卡,要信用卡公司定個細啲嘅credit limit (eg/ 30k)
去旅行淨係帶呢張,唔見咗都係細錢

執到呢啲朋友真係喊三聲絕交算啦
同埋你哋唔啱一齊去旅行,你係啲會plan行程嘅,佢係啲是但求其冇所謂又hea嘅
一齊去輕則口角重則動武
我好明白
有個已絕交的朋友同你朋友一樣
平常正正常常,一去旅行見真章
唔食牛,唔食羊,唔食海鮮,唔食蛋, 唔食辣
嚴重路痴都算,但佢唔聽我講死要亂行
到發現自己錯就黑9我面
佢仲要唔瞓覺凌晨5點起身嘈生晒搞到我都無得瞓
我忍不住去識左其他旅客一齊玩
佢就當住大家面一哭二鬧三上吊
如果唔係驚佢會去死要賠返個女俾人我真係睬佢都傻
返香港第一件事就絕交
有すき家ga
問過佢話唔食
非常同意
Cls 買衫買鞋都一個大gip 啦
都費事派
好彩幾次旅行果d fd都好正常
咪就係
咁撚多選擇唔啱食咪自己搵嘢食囉
就係唔知點解會識到咁嘅人
明明其他fd都好正常
男人老狗,睇得出你都好撚麻煩
係咪未同過其他fd去旅行咋
啱咪一齊行唔啱咪各自行動囉,jm9
其實google map巴士響初詣都幾準, 好少會有巴士公司咁唔識做,

btw, 點解唔自己一個人去..
藉口
咁樣好心一個人去啦 點解去旅行一樣要有伴
諗起我之前去名古屋一個人去覺得係最好玩既一次
想去邊就去邊
其實好簡單
你話你想試
佢唔啱食就分開食
你咩都就曬佢
咁樣會好辛苦
其實聽落最大問題係事先無傾好 同埋佢好撚串
樓主似係plan好晒schedule 想追景點果種
個fd似係想去隨心行下 散下心果類 可能無/好簡單plan
其實兩種都無錯 係衰在事前無夾好

其實最大問題我覺得係樓主個fd都幾撚串
成日無啦啦串兩句
呢類人就算唔係去旅行 平時相處都好撚煩
我去日本去到有時7kg手提隻喼都夠頂一星期,寄倉23kg都慳返
但啲同事個個喼中喼咁,甚至去到又要買多隻喼(不論男女)
作為一個女人我應該永遠都唔明,十年去一次咩,有冇咁多嘢買
佢根本就係on9
屌佢老母又帶唔夠錢又帶唔夠信用卡
信用卡唔係跟銀包㗎咩?
就算去旅行要清銀包換銀包,都攞返啲有用嘅嘢旁身啦

一隻手掌拍唔響,樓豬個fd on9,都要有樓豬呢個on9同佢part住先得
未到20就算啦,
有幾多人20係真係成熟..
依家實體卡都唔洗啦,話冇帶卡明顯小朋友
岩 同埋book 其他酒店又唔係貴 好過要同個唔夾既人對足咁多日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞