姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你? (6)

1001 回覆
1046 Like 32 Dislike
日日教個仔係到掃掃掃
扎心了!老姜…
CLS開到6
利申好耐冇睇本地電視節目,平時聽親都老餅歌,對Mirror嘅認識九成九係由喺連登睇人日日嘈而嚟
但今次咁全城哄動,卒之就去咗撳叱吒條片嚟睇
完全唔明點解喺一個娛樂氾濫、充滿選擇嘅年代,會有咁多人選擇迷呢個人
中學sing con黑歷史都唔會咁

開po限制好似係1個鐘4個
唔得㗎,姜糖話係對樂壇一種損失
班傳媒潛哂水
佢連摺高嗰下動作都好爛仔

勁多假ac like 邊個買like 想收姜b 皮
其他鏡粉呢招順水推舟、借刀殺人都幾毒
其他鏡粉
數埋數埋咪得嗰一個

唔通會係tiger 呢d會覺得冇咗姜濤自己可以上位咩
心照啦 廢事講 一陣又收負皮

已經收到啦

呢度應該大把盧粉mon住食花生
又加多2腳落井下石

想講盧瀚霆都會一樣下場
條友機心極重
樓主
這是正式錄用的歌手嗎?
冇media敢報?
pop子仲未出黎嘅

成撚日講努力

Mc遲過佢出道幾年 今年叱咤嘅表現可以一個屌打12個 小心地滑咁難唱都可以接近冇失誤 呢啲咪明顯有下過苦功囉 出道兩年開到紅館個唱真係唔係冇原因 起碼聽佢唱 我真係聽緊歌 唔係聽人自high先啦

反觀鏡尤其姜b除左賣廣告之外真心想知佢哋努力左啲咩?

你首歌叫作品的說話呀大佬 但我連你一句完整歌詞都聽唔撚到 你說左啲乜撚嘢呀?

用作品同實力說話其實從來唔洗跳落台 唱好每一粒音 投放最大嘅感情同熱情去唱歌 先係作為歌手啲最基本同最重心

音樂 尤其唱歌其實真係有客觀標準 音準同拍子 錯撚左就係錯撚左 係冇撚得兜架 你要玩感情 前提係呢兩樣野都啱先得 唔係嘅你只係係度鳩叫 係好撚肉酸的

所以真心 好心姜b你真係唱好你首歌先搞呢啲有的沒的啦
痴撚線開到6
一早出咗
死咗
你真心覺得係佢自己諗?
將人哋想法當係自己=藝術家?
最足係佢地
CLS咁快開到6
睇下今晚AW演唱會完咗之後有冇新花生
平時唔係有堆連登仔好鐘意開系列po
未見到有XXZ,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你?
賤種薑糖、神徒&其他鏡粉
你班賤種咪撚再喺social media瘋狂洗板,好撚擾民呀屌你老母!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞