姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你? (6)

1001 回覆
1046 Like 32 Dislike
歐洲五大聯賽嗰班球星有時都會整傷韌帶
佢哋都要抖最少六個月
咁到底係歐洲班球員太廢
抑或係姜B體格異於常人
定係歐洲大球會嗰班全部都係獸醫
打工仔都係咁
唔尊重舞台、唔尊重觀眾,當尊重下自己都好過唔過到自己個關
成條斷嘅話兩個月應該唔得
就算汪阿姐唱經過那些年~
我真係呢得出佢唱咩
肥姜一粒字都聽唔出
萬三個正皮,一人屌一句都有排開

我都係第4,5個po先開始入嚟睇

應該真係太多人想屌好耐,個班港女同班垃圾厚臉皮到代表香港樂壇,啲人先忍住唔出聲,依家發展到咁真係忍無可忍
擔心樓主 希望唔好見報
廣告商入面太多鏡粉,用公司 budget 攪到佢地舖天蓋地好似真係好紅咁,實際上只係自己人人多
上 YouTube 或者睇下 d busker 唱 d 咩歌其實都反映到邊 d 歌/歌手真係紅

鏡出歌又要到最後一刻先放比人,自己 deadline fighter 都夠仆街,咁變相迫其他人都要陪佢地趕趕趕,通宵拍 mv, 錄歌, 仲試過首播都搭正新聞時間先比歌電台,攪到個節目要遲開始,當遇到班癲鏡粉覺得 d 野唔 ok 又出 comments 係咁轟炸,又被迫成 set 野要做過

鏡粉 d 所作所為間接推到人令人越嚟越憎鏡
鏡粉同支那蝗性格一鳩樣,玩爛晒 d 制度
d 串流榜、頒獎禮比佢地係咁出千玩爛晒
真正好聽同有實力既歌/歌手就咁被推低或者擠壓
本來只係 kkbox 同 youtube trending 個榜被玩爛
之後見傳媒講 Spotify 個 stream count 唔係佢地領先就而家玩爛埋 Spotify, 好彩年尾個 wrap 同 monthly listener 都睇到究竟當中有幾多水份

屌你老尾,鏡我係由有好感,因為 mkv 同鏡粉所作所為變到越嚟越憎,鏡入面只有少數我係 ok 佢地
佢哋啲FC repost 完就會有對人走去多謝佢地㗎啦

或者可能落啱Hashtag都會吸到佢哋過嚟
樓主完全講咗我嘅感受

我係前年叱吒先第一次聽到姜濤唱歌,嗰陣感覺係又唔差喎,之後就開始有留意吓,但絕對唔係 fans

雖然我唔係 fans,但我上年 Spotify 竟然係聽姜濤最多嗰 3%…

《鏡中鏡》仲要係我全年聽得最多嗰首…
不過係因為本身幾鍾意湯令山作嘅曲,同埋小克填嘅詞,並唔係因為鍾意姜濤嘅演繹

所以當知道《鏡中鏡》攞獎,有得聽 live,都期待咗一吓…

點知佢就唱到破地獄咁

仲要佢係咪根本就冇理解過啲詞,小克明明係填「傾訴」個「訴」,你走去「掃」乜撚嘢地

簡直侮辱咗首歌,侮辱咗啲詞
btw,重申多次,我唔係 fans
睇個勢似有7
呢個真 好少有人成萬字仲要條理清晰咁講哂呢D要點出黎
班記者唔見晒既?
老友您慘到
竟然開到6
準備好家庭缺裂未
夠唔夠錢搬出去
定同老豆趕老母出街
google過都要3-6個月先行

然後我條女手術完1個月就去番工
未喎
Cls 6
有分別 想要翻個正正常常嘅樂壇
越開得多越無新聞講更反映依家娛樂圈既黑暗
普通撕裂都起碼一個月拐杖三四個月先正常行路走唔甩
佢個back係back返上台啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞