<<30歲的最後一個月, 我成為了一個職業賭徒。>> (2) 結局篇

452 回覆
185 Like 4 Dislike
簡介:

「如果賭王願意同你賭一鋪! 你贏咗呢, 就有一千萬.... 但輸咗呢 , 佢會當場一槍打瓜你 ! 咁你賭唔賭 ? 」 那是主角的前度女友留下的問題。 面對著深刻的感情創傷和事業的不如意,主角在周詳計劃後決定了在生日前最後一個月出走,開始賭命之旅。 旅程中他遇到不同的人,也結識了不同女生來嘗試麻醉自己的悲傷,而主角其實一直隱瞞著一個秘密的圖謀。 究竟最後主角在旅程領略了一些什麼? 最後他的命運又會如何?

Post 1: https://lihkg.com/thread/290780/page/1

Facebook: https://www.facebook.com/kaede.mr7/ <- 故事的相片,音樂和最後我的感言

紙言: https://www.shikoto.com/i/Is0

如無意外,會在這帖結局了。

請多多正皮支持 ~
留名繼續支持
留名追文
留名
正皮
正皮!
"我都係揀呢個啦 !! " 凱茹指著籠中鳥的頸鏈。

"好丫 !!! 送畀你 !!! 恭喜曬恭喜曬 !!!!! " 小丑說。

然後我們離開了,我回頭望一望,那兩個小丑對著我慢慢的揮手。

要是你們夠膽在這時做什麼,我一定會跟你們拼命。

就算是跟全世界對敵,我也要保護這個女孩。

" 其實你都唔係好驚小丑姐,我見你頭先好冷靜呀 ! " 凱茹說。

" 我從來都唔係驚,只係唔鍾意..........."

" 又係童年陰影嗰啲 ?"

" 或者有一日, 我會講曬畀你聽既。 "我望著她的眼說。

“車好叻咩 !! 我而家唔想聽啦 !!! “

我跟凱茹入了賭廳 ,四處徘迴。

" 車 ! 我以為會同其他賭場唔同, 咪又係差唔多 ?"

"我話咗㗎啦......... 唔通真係又要有意大利風情咩 ?" 凱茹聽了立刻給了我那個經典的鬼臉。

" 你今日淨係陪我,都冇賭過,你使唔使做你嘅嘢 ?"

"唔啦... 今日咁攰,又搭車又搭船,咁嘅狀態賭黎做乜鬼。"

"哈哈 !! 咁你都唔係好難賭啫!!! 但係至少我贏咗一條頸鏈 !!! “ 凱茹發自內心的笑出來。

“冇錯呀.............”

就這樣我們各自回去了。

回到 Darren的家, 房門打開著,所以他應該上班去吧?

但是窗邊的木結他仍然在那裏,那麼他就是沒有上酒吧? 他去了那裏?

我有不好的預感 。
lm
咁快結局?

4 個章節, 而第3 章已近尾聲

好長架啦
仲有冇文了正評
推爆佢
留名支持
Lm
隔咗3日冇睇已經第二個post
live
新post lm
咁快結局?

4 個章節, 而第3 章已近尾聲

好長架啦

唔捨得你。。個故喎

我唔捨得我既青春啦,無架啦無架啦⋯

講唔捨得我其實都差不多,摺左個故之後到我摺啦。始終有現實的事情要追尋。

不過應該chapter 4 會跟 chapter一樣有差不多的份量。應該可以陪大家到一陣

今晚再出
唔覺意live左,加油
新post劉明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞