<<30歲的最後一個月, 我成為了一個職業賭徒。>> (2) 結局篇

452 回覆
185 Like 4 Dislike
今天本來好好的, 但一個犯錯看來我把所有事搞砸了,我情急下立刻嘗試補救:

"凱茹, 來日方長,畀啲時間我哋大家融合好唔好 ? "

"點都好啦,我聽日入大學嘅OCamp ,幾日之後先會出番嚟.....就當我哋冷靜一下先,好唔好 ?"

看來我根本沒有選擇,因為已經她頭也不回的往宿舍走了。

我一個人對著她的背影不停的揮手,

直到看到她背影為止.............

https://www.youtube.com/watch?v=10k8IuT636g

“Throw me all around
Like a boomerang sky
Whatever you do
Don't tell me why
Poppies grow tall
Then say bye bye
The wave is here “

“Whatcha want
Whatcha need
Do you love

Maybe I'm the right one
Maybe I'm the wrong
Just another play, the pirate, and the papillon
Time to call it a day

Maybe you're my last love
Maybe you're my first
Just another way to play inside the universe
Now I know why we came”

接著三天,我沒有收到凱茹的回音。另一邊廂Darren也沒有回過家。

然後我從Jacob 收到震驚的消息:

Darren 死了。

Chapter 3 “The Longest Wave” - 完

(對, 章節改名了 ! 明天繼續。 )
直到看到她背影為止.............
做乜鳩
Darren 死左,甘佢間屋

甘佢間屋咪比你老豆老母過世囉甘
甘你老母咩
賭錢累事?
一追返就 Darren 死左
唔通真係同賭王賭命?

甘佢間屋咪比你老豆老母過世囉甘
甘你老母咩

屌得好
好睇
All in呀!!
15萬大!

結果是閒啊!我輸了!

繼續玩丫繼續玩丫

唔講邊有得笑

欲罷不能呀
繼續支持
睇完心思思過大海
個故個名咁鳩都開到二
btw, 一直有追開 巴打快啲出文
要見賭神了
瞓前一推
終於開始又到緊張位
好好睇
有d短
仲以為真係會有大人物同你賭
留名續追
Darren竟然死左,唔通佢又借錢豪賭
點解會死左架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞