(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 23

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我700度近視 5 60度散光 變色鏡gia收2100
essilor 2900 值唔值比多800蚊上essilor
老闆娘話gia都係essilor拎貨 其實一樣
已經放棄咗戴果副眼鏡
好撚c服
師兄係咩厚度先? 1.6/1.67?
如果1.6個價同zeiss全視線唔差太遠個價
未戴過essilor比唔到comment師兄
帶過Hoya同zeiss分別感覺唔大
都係1.67咋
個老闆娘話gia都係問essilor拎貨 做緊同一樣野
冇理由無啦啦晒陣800蚊無謂錢
所以我想上黎問下
我會話師兄想要咩定位價錢既鏡先
平/防花/睇野sharp
要平就搞隻平
防花上hoya
要清上zeiss
Essilor我覺得平野嚟 唔應該2100咁貴
純粹個人見解
其實我單純想知 GIA同ESSILOR係咪同一樣野黎
比多800蚊係咪無謂錢姐
不過師兄你都解釋得幾詳細 唔該你先
本身我都有諗過HOYA 但係好似之前聽人講 佢掉晒比大陸廠整
我就唔太感興趣
變色揀伊
想問除咗88 邊度仲有bywp嘅框睇
一定係新黑
二月尾會去大阪、taget Jacques Durand、請問有冇眼鏡舖介紹?
thom browne 係邊到配好?
on9 先會去新黑,幫襯過一次永無下次
都係 浦儀 WAREHOUSE 呢d 穩陣
新黑不了
warehouse 係掂既
我新黑買左副金子 kc-39r,2400蚊,幾抵玩
你打算放幾多錢?
記得配鏡去百寶利
較框去末代皇帝
自己係果度同個sales 買到好熟,所以無問題熟到好似朋友咁,新年又會Whatsapp 下,睇波又會whatsapp 下,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞