(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 23

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
算啦師兄
下次頭post叫人block哂個兩條假膠仲好
無心討論一味搞亂
好多師兄真心分享真心問野都比佢地阻撚住哂

唔想知佢地有咩恩怨情仇/金錢瓜葛
又要唱人又要單單打打 仲要左扮右扮成個女人咁
block曬佢地樂得清靜
我絕對明白有好多因素, 我亦有同佢地提出我遇到嘅問題, 包括暈同除眼鏡有一隻眼好攰, 但得到嘅處理手法就係我打出嚟嘅方法, detail少少我個情況, 我嘅舊眼鏡度數係200度遠視, 新黑一開始配嘅係275, 之後暈就減到225, 喺佢建議我做adjustment 嘅時候我唔係無比時間佢地去同我重新驗清楚, 同時我相信佢地有做好同做足嘅話, 你point out嘅唔應該出現, 我明白要時間適應, 事實亦都証明同樣度數, 新黑講到係深嘅時候, 人地配出嚟係work, 眼鏡, 鏡片我都係喺新黑度搞, 要比以上專業意見嘅責任點都係佢地卦, 可能佢地一個半個客dont give a shit, 但點解人地用到275度深嘅鏡片而我帶由第一日帶落就無問題呢? 相信無乜人會反對我用差去形容成個喺新黑嘅購物體驗
新黑係比唔到你任何視光專業意見你 , 因為入邊做嘅員工全部都係眼鏡界白紙黎, 新黑所有資源拎晒去賣廣告同贊助明星

不過唔係新黑嘅錯, 反而係買家責任

首先你揀得去新黑你選擇嘅路就係去買一個靚靚日本明牌手造眼鏡框, thats all

你見所有人都係問 "新黑有無 乜乜牌子 乜乜model 幾錢, 幾折", 因為佢地好清楚自己只係想買件飾物掛上面, 即係好似耳環手鏈咁, 唔會期望有任何實質作用, 只係單純靚靚名牌一件
真 真係好撚煩 佢地仲要覺得自己好撚好笑
係有呢d on9仔
我諗佢睇到自己屌人痴線個回覆咁多正皮唔知有冇偷笑覺得自己好型
仲要講埋d咩百佳買野去city super換d錯哂嘅比喻以為自己好有說服力
呢d傻閪真係趁早block左佢唔好睇佢喺度講d冇黎建設性嘅廢話
講黎講去三篤屁冇邏輯剩係識屌d受害者
好似個個一出世就知新黑有問題咁
其實owndays 果啲連鎖店配抵唔抵
定係啲街坊店抵啲
嚟緊約左理大驗眼
會點瀨野?會驗錯度數咁得人驚?
窮撚冇錢買貴框
其實較得準驗得準其本服務嚟
改個咁混淆視聽嘅名......

你話有無野啦
下個post頭最應該就係提醒新人block柒左嗰兩條on9先
基本定義間間鋪頭唔同

新黑嘅基本就係幫到顧客買副靚靚裝飾用眼鏡, 咩牌子咩 model 都有

但係記得去新黑首要係買名牌, 矯正視力係次要
咁佢就cut咗驗眼嗰part好過喺到害人
嗱....又唔可以話新黑害人喎

針無兩頭利.....人地用晒d 資源去入咁多名牌眼鏡比廣大市民任試

全港有無第二間眼鏡店有呢個服務

咁矯正視力呢 part 大家要包容下
佢依家做臭緊個名
仲賣晒廣告話部機好專業又剩
鏡片我又唔覺佢賺好多
無臭.....起碼連登仔心中仲係 the best 眼鏡鋪

部zeiss 機的確係好專業

不過新黑放晒心機去source 靚靚明牌日本眼鏡架

可能無去上 zeiss training, 未必 100% 知點用

所以矯正視力真係唔好怪佢

專心去買裝飾用眼鏡

名牌, 手造, crossover 特別版, 乜都有
買框好啦
記得去海港城新店

有得用 coupon

九倉50% 回返比鋪頭
我奶左
建議取消唔好去去第2間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞