(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 23

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
依家唔係有人講話有半價zeiss?
如果係嘅話唔差日本好多啦
有冇人係幾副眼鏡輪流戴?
鏡片度數甚至散光軸瞳距係咪完全一樣?
怕唔怕成日換眼鏡對眼唔適應?
全部都係中環交收??
除咗屋企電腦會上藍光同低100度用外
出門用嘅全部都一樣參數
係純粹話有d人係有需要屈到鏡腳好彎
屈鏡腳根本唔可以用黎judge一間眼鏡鋪校得好唔好
鼻唔高就明點解 點解頭大都要咁校? 佢有冇解釋比你聽
想問下 答位師兄 我最近係新開配咗副 細框嘅 發現戴完好撚辛苦 我平時戴開大框眼鏡 所以唔知新個副係未慣定點
定平時戴開大 轉唔返細 諗緊要唔要配多副 Diu 我個副仲要係新黑買 做咗水魚 雖然框幾靚 但戴落好辛苦🙏🏻🙏🏻
*新黑 打錯字
我鼻塌 之前d眼鏡成日sir落黎
喺日本個架仔幫我校到個受力點偏重喺耳仔度就少左好多
校眼鏡呢d真係冇公式 睇人
佢有講話因為頭大鏡臂外擴得多 有d牌子鏡腳屈唔返貼住個頭 所以就要向下屈勾住隻耳仔
一係就調較得唔好 一係就係你自己心理作用
應該唔係心理作用 我用新個副 好自然會皺眉頭 覺得好繃緊 用番舊嘅就舒服曬
如果你夠厚面皮 咪去溥儀/上目俾人較囉
所以我想知道係 大細框問題定點 我都冇諗過係因為較得唔好 或者我第一次戴有鼻托嘅 瞳距有分別?
咁你咪試吓去溥儀上目較一次 如果戴完都係唔舒服 咁咪即係你心理作用 戴唔慣咋話 定係你戴到頭暈?
好攰 要好用力
想問下咁多位巴打,黎緊會去東京,想試下配副手工眼鏡戴下
請問去邊間鋪頭推介?或者可以俾啲keywords我,我自己做少少功課,唔該
唔知喎有可能度數錯 你自求多福吧
之前我試過,應該係眼同鏡嘅距離問題
我之前戴新鏡對眼好攰
之後特登攞返去較就得了
利申唔係新黑買
我冇試過schema2唔多清楚 照你咁講佢就係鏡臂外擴左個鏡腳都夠彈性向內屈返所以做到其他鏡架做唔到嘅野 不過唔係好多鏡架做到
我聽日試下拎去問下 總之就戴到好唔自在 覺得好似打緊機感 望啲野好唔真實 仲會皺晒眉頭咁款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞