多倫多生活討論區47

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
屌你老母啲南亞狗真係好撚惡頂
一係冇撚禮貌 一係臭到仆街 一係嘈到仆街
一個半個都當係個人問題 但每次都係就除左人種問題之外諗唔到原因
多謝!Wish I could have said that 😂
唔單止一個人, 唔單止買到樓, 仲有好多樓㖭。 而且係自己錢,非二世祖, 亦都唔老, 你信唔信?Because I grew up here. Been investing since 1st job.
其實我仲想開一個online or offline group, for Hong Kong background, but specifically wealthy and established in both Hong Kong and Canada or US. We can join some cool clubs here together to make it more fun, or even start a new club. Anyone interested?
有錢仲洗同你連登仔做毒友?
少kam 係咪有錢版交配group 但又唔明點解有錢嘅人會上嚟識人
交配means dating? No. Frankly it's meant for well established gentlemen (ladies too if you belong to the same group of course). We have similar circles for locals. I just thought it might be a good idea for Hong Kong background crowd too. Also it's meant for working age. Not retired golf players.
個9up Over 曬擺明係唔抵得比人串,跌落地下拿炸沙

以你描述既background,你一定係超級kam既人際關係先需要上黎R frd

Btw 大家請善用起底功能
連登好似咁嘅腔調唔少,本身冇人會 dignify your words. 但今日我偏偏要認真一下。

首先我完全唔覺被人串。話我有樓叻,有咩問題?我真係有,而且以我所知,連登上富裕人士大把,美加有幾間樓算得乜?

我都起咗一起我自己嘅底,😂 唔明有咩失禮位,還請指教。不過如果你真係廢老,就不必了。

愿意同喺多倫多嘅香港人,係背景接近的前提下,建立真實聯繫,只可以被形容為R朋友?沒有其他,正面的講法嗎?😂 what kind of world have you lived in, all your life?

呢度啲香港人全都是破落末路嗎?我唔覺得。只不過我遇過的,只係退休人士,或掙扎中的學生,或辛苦打工層。與我類似背景的,全部係本地人。我想試下有冇香港背景but doing well. That would be a good experience. 同我嘅人際關係,無論本人能力高低,有咩關係?

希望你有足夠時間明白北美同亞洲的根本分別。否則,唔單止喺加拿大建立全面生活的愿望會破滅,你更會喺一個不存在的亞洲氛圍裡掙扎。不過,呢個可能就係你思維方式的根本原因?

香港俾咗好多嘢我,睇在你係香港人的份上,我祝你喺多倫多有平靜的生活。

9蚊Romaine
哇樓上條友篇野柒到 唔怪得要R朋友
NY 2000抵喎
kam
Wealthy & established自己已經有group左起碼幾十年啦
Yes ,, small sister wanna join
tg me hugo1991
Sorry, can’t found
add jor be frd okay?
就黎平番,忍多陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞