多倫多生活討論區47

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
上個PO:

多倫多生活討論區 (46)
https://lih.kg/3257332
羽絨指南:

平既有eddit bauer, save the duck, point zero, soia&kyo
中價有the north face, Columbia, Patagonia, fjallraven
貴價有moose knuckle, nobis, Mackage, hally hansen, parajumpers, Arc'teryx
再貴有canada goose, moncler
仲有好多牌子列唔哂個價錢分級都係大概
每個牌子都有唔同價位選擇 豐儉由人

credit 各大巴絲
我唔識撚貓

5 分鐘前
顯示更多
407專搶冇盒仔車
加$4.2之嘛 好貴咩
行得遠就抵番
你租個transponder都要錢
有次落大雨,上HWY404 去HWY7.矇查查入咗HWY407 E. 我即刻喺第二個EXIT 走。 後嚟收到將單。 我寫信話入錯lane. 佢哋取消咗。
我都試過入錯左407行左一個出口
但我收完信係俾左錢
You should write to them.
人地話私買二手車驚中伏 但係之前聽人講果d會拎去第3方驗過正正常常先俾你賣,即係點?
LM
怕就CPO
你搵到人約同埋肯先算 出名啲嘅都要排隊 仲大把人唔肯囉去驗
過完聖誕同新年
就進入漫長的加拿大冬季
日日摸黑起身返工 天黑收工邊度都唔想去
開始有啲抑鬱
之前搭車個司機就係話驗過先拎得出去正式買賣,我咪話都冇聽過..
第三方係指出safety cert?
我不嬲都係落簾打機
同埋邊度到唔想去 不分季節
點解唔會
日落時間喺冬至之後會變得愈黎愈晏嫁喇
上個post 己經有車房佬話唔好信safety
多倫多生活討論區 (46)
https://lih.kg/yNHEusX
#698 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
次次都禁custom俾10%
我俾完15%頭幾日已經頂唔順
而家連food court 都要收我tips 唔使你洗碗都夠膽囉貼士
以前喺十二月去過Newfoundland做嘢一個禮拜。 四點幾就天黑。悶到嘔
https://www.thebig.ca/blog/title/selling-a-used-car-in-ontario#:~:text=When%20you%20are%20selling%20a,vehicle%20is%20safe%20to%20operate.
Safety Certificate
When you are selling a used car privately in Ontario, a Safety Certificate is required to transfer ownership. The safety inspection must be conducted by a repair shop registered with the Ministry of Transportation to ensure that your vehicle is safe to operate. It can cost between $70-$150 and the certificate is valid for 36 days assuming no repairs are required.
算啦 依家咁多人要車 無人彩你
又唔知你係咪一定要 不如搵水魚好過
之前有個差仔賣架垃圾honda civic 6500現金
幾百個人搵佢買 兩日就有水魚上釣
我想問屋企人過錢比你洗,算唔算收入/資產增值?駛唔駛又要交稅?
你on9要俾
真係難以想像
孤島一個 大風大雪
唔知啲人點捱
話是話有幾個個人真係expect 你比現金定係出張draft 比佢 見到個個都有啲唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞