多倫多生活討論區47

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
同港女揸車一樣
聽聲停
真,要渣咁鳩遠都係15.5, Tim’s Horton 仲包幾餐
呢樣我就同意啦,搵min pay 要渣靚車住大屋,以為自己去左天堂咩,你好似大陸仔有幾千萬走資過黎咪得
成日話我串鳩人 但係問心啲人真係覺得抵串 大陸哩個個攞幾千萬過嚟都未驚稅局 兒登仔換果一萬幾千就擔驚受怕 你睇吓福建同鄉會啲人都未俾人咬 就知呢度稅務局幾撚廢 一啲就以為外國做油站做企台都可以住大屋唔講以為呢度開善堂 一啲就諗住做幾個月可以攞EI 攞得多呢啲閪嘢 睇吓第時家庭團聚影唔影響🤪 個個都天真當有趣 大佬呀 申請得都20幾歲 又話讀大學有批判性思考 點解咁撚戇鳩?
EI 呢樣係保險其實唔係福利,你買保險會唔會唔claim ?
退訂本身可以
Depends on how long you will be there. If under 5 years, then your non resident status may be challenged.
Non resident is not a tax resident for Canadian income tax. However, if you are considered a tax resident, then you have to file a Canadian personal income tax returns to determine your total taxes.
YouTube 海量資訊
不過每月支出幾多嗰啲就唔好信
清你都幾過份
點樣飛Markham
自己揸小型飛機land?
飛機delay 咪最壞咪係機場訓 驚咩
笑左出聲
如果真係Richmond Hill有個細機場可以land
想學markham有幾個機場
真係唔知驚咩 有得call車唔知點樣凍死
你話你無錢無屋住訓街就話驚
真,就算著唔夠衫,即刻call 車去酒店,bnb 點會凍死
喺大家要儲鐘嘅前提底下
點會要啲咁嘅嘢
至少都要做夠12個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞