多倫多生活討論區47

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有冇人覺得依到啲雞軟骨同豬頸肉對比其他肉類貴得有啲離譜明明喺香港勁cheap
nope, just stayed for about an hour
夜媽媽 悶悶地 想搵個地方行下(夜市之類)
Richmond hill / mk 都得
有咩推薦
你可以睇下,我無海外收入無睇過
去Niagara 唔塞車個半鐘就到 泊車$15全日 鳩行食下野賭下錢 玩下“冒險樂園”
而家邊有夜市
夜晚晚想搵地方行得Walmart 同Galleria
次次去親都覺得好遠
太touristy
有次帶屋企人去 午飯特登遠啲喺Queenston Heights食 寫意得多
旺角咩 加拿大有夜生活
好似無車跟賭場巴士都係個幾鐘到
唔係有好多足浴 唱K架咩
泰X賭場巴其實有冇鬼佬搭?
真係唔知 不過無車咁的時間第一次去3x$(?)就去到 抵屌
但限咗你喺Niagara 幾粒鐘
講真,瀑布其實無咁多野玩
無車邊有咁多數講
不過幾個鐘都消磨到的 影下相 食下野 最多搭車好似可以出到個outlet行下(?)
之前諗住入冬前去下 但最後懶得出街收左皮
直達門口
抵過坐GO鐵
btw瀑布嗰度啲旅遊設施 感覺十年如一日
凱濤皇宮都冇乜變過
十幾年前跟泰X旅遊去 為咗換泥碼登記做會然
幾年前再去 估唔到個system仲搵到我 畀番張新卡
聽日倒數 有冇是是正正嘅餐廳推介?
想同條女好好慶祝下
唔多見鬼佬, 不過係十年前囉。

我去嗰頭釣夜魚, 都會去用佢既廁所同喺停車場瞓。半夜好多退休婆婆玩老虎機。

有幾次見到啲完全唔識賭既人。有次條友喺個輪盤開始轉嗰陣,擲幾百蚊現錢買18號。當然唔中喇, 但係個員工俾返啲錢佢, 因為只收籌碼。又一次HK大媽玩電子輪盤。根本就唔識玩。 睇咗五分鐘,輸咗千幾蚊。 長夜漫漫,睇落有排輸。

最深刻印象係一個廿零卅歲某連鎖華人超市既細股東(兄弟班)我入賭場嗰陣係半夜兩點幾, 個時啱啱見到佢係腰包到攞錢。佢個腰包有成五,六吋一百蚊紙。目測有幾萬銀。 我入去係用個廁所, 然後行一個圈先出去車到瞓。 三個鐘後, 瞓醒準備去釣早魚。 又入去廁洗個面。之後又指定動作。 吓, 嗰個超市老板仲喺度。 於是留低睇下。今次腰包啲錢大縮水。 五,六吋縮到得翻十幾張。 我瞓咗三粒鐘度, 佢就送咗幾萬銀俾賭場。嗰幾月後,聽到佢喺屋企廁所吊頸瓜咗。
日日2 3 點瞓

仲未搵工
ON9咩

琴晚先玩完
要凍成點先會結到冰
豬頸肉真係好貴
完全食唔起
Lm
第一次唔係一定要郵寄咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞