曼谷旅遊討論區(6)

987 回覆
2 Like 3 Dislike
咁咪照買, 平時去旅行都會買架啦
合理
入境PCR, 陽性, 就用你保險cover
淨在洗唔洗搵covid-covered, 同埋額外7日嘛
而家喺未一天都光晒,呢幾日飛啲人好撚慘,比人撚狗
揀份有covid covered, 唔會貴好多, 真係有用既
個7日唔鳩理佢啦, 要先買
咁都會買有cover covid既保險
不過唔洗買多7日就安心曬啦
其實一開始都係想針對返中國嗰班
不過佢柒咗殃及池魚
胡慧沖YouTube 話收到泰國旅遊局香港辦事處電話
所有政策取消曬即係唔洗針紙and保險
泰國唔想得罪支客,懶係一視同仁整套措施全世界適用,又唔寫某d政策係支客適用,結果n個版本又唔寫明for邊個國家,俾人屌到飛起。
係人都知你1月9日生效係點解啦,同埋支客話唔去,事實咪又去。
得罪大陸客定得罪全世界
條友收皮啦,要做kol 學下鬼佬胡慧沖啦
最新消息又唔幫手update, 隔10個鐘先識forward d post
tathk 同出面新聞完全唔l 同, 條友個ac 同死l 左冇分別
保險買無所謂,但到底要唔要買離境日+7日?
字面睇唔覺有+7日,但我之前買左
仆街頭先上機前45分鐘到機場 個check in 櫃枱消失埋
帶埋兩老去
grande centre point ratchadamri/sukhumvit 55/ terminal 21
你地會點揀
最重要係唔洗點行就好多野食
最緊要係香港出發唔駛出示保險證明
依家係連保險都唔駛, 仲講咩+7日
明明返香港RAT 就ok ,而家仲要唔使報
終於唔使煩
😑😑😑晒多左1xx蚊買
呢間位置最靚不過最貴
同一budget另外兩間d 房大d
sukhumvit 55 好似幾新設施幾好咁
好難揀
兩老要求夠hea 同多野食就得
但我諗住出入都係call 車嚟講其實係咪唔大影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞