曼谷旅遊討論區(6)

987 回覆
2 Like 3 Dislike
我都係, 星期六JJ Market返Chit Lom先用左次BTS, 其他都係call Grab, 3個人share好多時都係幾十蚊一個, 又可以直達酒店
問題而加uo 同國泰自己話跟official ,但official 又有張 notam 比airline💩
落地點做test ,呢個係果邊政府問題
而加係香港airline 拎住旅發局個social media post guideline 唔比你上機,迫你買多7日保險,真係夠晒官方
保險業賺到笑
冇錯呀 最on9係明明官方notam係話零針入得 香港啲航空公司自己亂作主張唔比人飛
而加係明歧視中國香港人唔係點會唔同規例
真係傷左13億人既心 又話一視同仁
水門有三間superrich, 綠色都換得, 個匯率同橙色一樣
唔知有冇零針人拎住張notam 嘈,不過都9成人打左 ,wfc
香港人咁有錢 叫佢買多幾百蚊保險咪買lo, 就尼香港airline 話打4針先入得泰國境,大家會即刻打多支
尋日返香港, 冇核酸冇要求show RAT, 過完入境拎行李就走得
海外入香港... RAT 24 PCR 48 自己申報 陰陽

大陸就要PCR 48 不受RAT
想請教一下 依家係咪即係要買多7日保險
黑白有咩問題
我驚佢當係副本,有d接種中心彩色印,有d普通科門診會有蓋印。診所打係黑白印又冇蓋印。
唔駛咁驚啦, 總之係紙本就得
有鬼佬share最新入境要求

Recovery MORE than 6 months
主力都係hea 玩
可能每日都會返一下酒店再出去食
之前都住asok nana
可能今次試下河邊都好
應該係打少左個not字
jj 真係坐grab 算
人多車多
其實想知個recovery係點計
香港recovery五日就得
但係佢哋會唔會有唔同嘅日子去計 e.g. 14日
我估係康復證明發出個日期起計
咁香港五日就可以有康復證明
唔知佢哋係唔係都接受
Thb200 又幾抵屌
驗到陽性唔知會點
照睇係咪唔洗買多7日?
字面上就冇特別要求, 要等多啲人實證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞