曼谷旅遊討論區(6)

987 回覆
2 Like 3 Dislike
有冇泰國版竹篙灣
泰國本地其實輕症/無症狀感染者係唔需要隔離
但係唔知依家對旅客嘅practice係點
淨係買旅遊個D日子就得?唔洗買返港後7日?
今日香港飛曼谷搭泰航,check in時剩喺睇針卡,本來準備左保險問左佢唔喺要睇咩,佢話十四日內返過大陸先要
我諗係睇出發地, 有人今日香港出發要求extra 7日保險
之前睇到有人話jj 而家唔好行
請問ching覺得點
尋日去左,覺得同以前賣嘅野都差不多.都係好多人,有2/3人冇戴口罩. 行得攰又可以係入面按摩. 計埋食lunch,係入面都行到幾個鐘
亂到七彩
cls
又有新版本
都ok既, 人多但唔係真係迫到行唔到, 比起以前係多左吉鋪
不過見到心水又唔係太貴既真係要買, 有間賣hand made袋仔幾靚10Thb/個, 買完10個食完野想買多d, 想搵返間鋪但搵唔到
一例各表
HX係唔係咩都唔洗出示就上到機

岩岩打左去hx問佢地話暫時都無要求要保險同針紙證明
我打去都係咁講 但唔知落地會唔會check
最confuse係唔知應唔應該買多7日旅遊保
係囖
真係dklm
諗住下年去華欣,如果去埋蘇梅島一個禮拜夠唔夠?
問旅行社就覆 打完第一針 未夠6個月都可以出發
又多一個板本
其實我最想知就係保險個度
係咪真係要買多7日
Book左騎馬
騎完再update
鬼佬話落地完全冇人理冇人check
泰國取消要求入境旅客提供已接種證明

泰國取消要求入境旅客出示疫苗證明政策

根據路透社,阿努廷告訴記者,由於全球有足夠的免疫保護,要求出示疫苗證明的政策並沒有必要,未打針人士將允許在不受限制的情況下入境。

原文網址: 泰國取消要求入境旅客出示疫苗證明政策 | 香港01

泰國副總理兼衞生部長阿努廷(Anutin Charnvirakul)1月9日表示,政府已放棄要求入境旅客提供新冠疫苗接種證明的決定。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞