京。阪。神討論區 (6)

993 回覆
5 Like 3 Dislike
我想3月 睇黎都冇乜機會
唔好意思

想問下 一月 京阪神有冇邊啲地方買短tee平

唔洗好日系 闊身個啲咁
平時 nike cutting regular咁就得
想趁yen平 又有得試 買定衫

但上次紅葉去 outlet散貨場都已經連短tee都見唔到
有咩地方會有
28/1 奈良有個燒山祭活動 有冇人去過
值唔值得去呀

https://www.japan.travel/hk/spot/1007/

租LS LPC4真係最貴
請問 未去過日本, 依個表點理解
美國撚諗緊五月去
剩係見到nike adi嗰啲有短tee
都唔明點解轉季轉得咁徹底
要搵次夏天去先得
想問下大阪有無啲賣手機配件會比較平啲地方,例如好似黄金呢啲
日本橋個頭
求其就去7仔或者100YEN店執一條算
或者一般商店街都有
premium outlet 1月13 開始減價,有冇人知會比平時平幾多?
Bic camera
準備去大阪
想問吓大家有啲咩推介
都冇咩行程淨係去環球影城
想問吓仲有邊度係一定要去
我哋鍾意行街食飯多啲
無 plan 隨心一定最好
來到大阪後
尋日第一日落雨
無事...之後會好天
想問下八尾 manger 吉列豬扒
如果想一早去排簽名拎飛
如果有6 位,一定要6 位親自去簽?
定係可以派其中一個人去簽?

Thanks
你要影埋左邊先知道喎⋯⋯
初步行程求指教,
睇下有無親子遊巴絲打可以俾下意見...

星期一 落機去難波酒店,HEA行
星期二 全日大阪⇔奈良(奈良公園、東大寺、春日大社、興福寺)、若草山、冰室神社
星期三 "早上:大阪港(海遊館、聖瑪利亞號、Legoland、摩天輪)
下午:天王寺區域(通天閣/新世界)、阿倍野展望台、Spa World 世界大溫泉"
星期四 全日:環球影城 / 大阪枚方公園
星期五 全日梅田:大阪兒童樂園(KIDS PLAZA)、大阪扇町公園、Kid-O-Kid
星期六 全日大阪萬博公園EXPOCITY 、 摩天輪「REDHORSE OSAKA WHEEL」、萬博自然公園、NIFREL水生美世界
星期日 食完早餐就去機場

另外想問下
1.有無巴絲打去過「Spa World 世界大溫泉」
如果3月頭去8/F個水上樂園開唔開?
無開唔打算去...

2.想睇動物,但天王寺動物園太舊,應該唔會去...
如果想睇動物、同動物有互動個類動物園去邊到比較好??

3.睇下行程會唔會太趕急,因為想輕鬆輕鬆為主.
2. 神戶動物王國
3. 寫咪寫囉,又唔一定要去足,你到時自己調整就唔會急。唔通未玩完就拉隊走咩,又唔係鴨仔團
Why?
KIX去Outlet係咪冇左巴士,得返南海線
大阪附近邊間outlet最多野行?
老婆想玩 京都和服

邊間影相舖好?

唔想幫襯鬼國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞