京。阪。神討論區 (6)

993 回覆
5 Like 3 Dislike
有冇鐘意排行程既大大?
小弟用左google tap哂D景點. 但係太散,可唔可以幫小弟重組下?
去9日 阪京奈良(一日)
要求最緊要有得浸溫泉,食海膽,著和服
得返個food court仔
淨係識神座拉麵
舊嘅拆淨麥當勞
京阪神邊個動物園最吸引?

之前去過伊東動物園好正,可以近距離接觸動物
3月中有無機會有早櫻
你想人地估你 tap 左 d 乜野景點?
木津市場?
11月紅葉季應該旺都傻?
點先叫特別plan近郊咁多地方揀
東京市中心又有唔少細景點、博物館、活動等等
問下有冇人先嘛 我會放link
咁你不如 tap 哂你 d 野出黎睇下有冇人有興趣幫你執仲好啦。
京都2晚住京都站附近定三條好啲?好難決定,會去嵐山,伏見,凊水寺
9日而言咁樣景點唔多 唔使chur可以行得好輕鬆
要留意USJ、琉璃光院等要book同埋開放日期時間
我而家最煩兩大問題… 由大阪定京都去奈良好? 同埋京都易唔易自己book 一間溫泉房自己浸?
想問下夏天去京都著和服會唔會熱到仆哂街?
諗住影婚紗相
京都盆地夏天一向特別熱
一般都25-30度 嚴重可以過35度
日本人夏天參加祭典都會改著浴衣 而唔係和服
https://www.google.com/amp/s/tenki.jp/amp/past/2022/07/weather/6/29/47759/
而家大阪都落雪? 我3月5號去仲有冇機會見雪
生熱痱
想問下有冇人去過萬博BEAST?值唔值得玩
平時夏天熱到連底褲都濕啦,你自已諗諗。
京都幾條係講緊主要道路,你講三條咁長根本唔知你講邊度
BTW嵐山伏見都JR直到
清水寺冇鐵路
點都係京都站方便d
梗係會啦
戴埋口罩焗暈你
和歌山 白濱 熊野古道 大坂5日4夜獨遊討論
https://lih.kg/3319314
有無師兄可以指教下
建議住京都車站上蓋果間

沖涼房個窗對住月台,可以居高臨下露出條賓周對住月台啲人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞