京。阪。神討論區 (6)

993 回覆
5 Like 3 Dislike
已經放棄買手信
outlet平d?打算空喼去爆喼返
梅田主要係大商場 百貨公司?(好似海港城咁?)
基本上預左2至3日市區行 所以先諗住去outlet執平嘢
3月尾4月頭櫻花旺季點會唔貴,再加日本人玩果個全國旅行支援玩到就算平日都貴埋,你宜家先book點會唔貴
4月第一個星期我差唔多半年前book京都站旁邊間APA 5000yen唔洗一晚抵到爛
不過今日咁熱,d櫻花唔知等唔等到我1/4到步
咁平 我book 1500蚊晚cls
明明前幾日京都先落完雪 點解咁快熱
我希望櫻花早d開 因為4月2走
係呀
我自己都用咗半日喺梅田亂鳩咁行 唔係好認到路,覺得好似迷宮咁,所以覺得好多野睇
最SURPRISE 係唔知邊個百貨公司既13 樓,有好多竉物小精靈精品買之餘,仲有ONE PIECE、叮噹、NINTENDO精品睇,買得好開心
買鞋喇 咁鬼平
邊到?三井outlet?
我都係第一次見到可以咁平,5000yen仲平過capsules,不過我京都以外果d地方遲左book搞到貴左

我1/4去到16/4先返,除非佢熱到3月中已經連遲開既品種都早成半個月開花,如果唔係4月頭一星期應該點都有得睇到,因為京都櫻花品種多
有冇京都放題燒肉推介?
Shopping mall ja
outlet 只有舊款
shopping malll都咁平
睇唔少YOUTUBER 去京都食野都要預約

真去到求其食算
Yes 基本上不會補貨
有就有
啱size就即課金
希望大家永久頂置呢間黑店
松園莊保津川亭
住址: 京都府龜岡市稗田野町蘆之山流田1-4

酒店夜班鋪床班撚屌會趁你地出去食飯入黎鋪床偷錢/可能有更多職員都有份

我10/2瀨左野, 換左浴衣出去食酒店餐飯, 食完返房諗住數錢找聽日check out條數, 我個銀包無左3張一萬yen, 老婆個銀包無左4張一萬 yen

由於呢日係我地第一日到步, 而且1張一萬yen既紙幣都無用過, 所以好肯定係比人偷, 而且小弟有習慣強逼症, 衣櫃入面件大褸都比人反轉左黎掛, 背囊有格拉鍊都比人開左d無關到實, 果格我仲要係放遮本身無開過所以即刻落左reception 報警處理

警察到左, 落完口供, 套完指模, 話有3條友有嫌疑, 1個開房門, 2個負責鋪床. 但要第二朝11點先可以check佢地cctv, 話酒店負責cctv櫃鎖個人唔係到, 留左email等覆

唉, 住過咁多間, 覺得無事係我大意, 但銀包我都特登收返入背囊無放係枱, 同埋想講酒店個保險箱都係廢既, 用鎖匙就開到, 唔洗用任何密碼, 我就算放入去都覺得一樣瀨野

我地事後仲搵到google兩年前個評論, 日本人都留過言, 同我發生過既事件係一模一樣, 仲要係附近既人都講呢間野係以盜竊聞名 我諗呢間野係一路都咁樣做, 不過d客未必發覺所以無乜外地人知

仲有我一入房已經搵到毛巾膠袋入面有香口膠
夾埋張相比大家睇
係唔係有外勞做酒店前線?
唔係佢搵左條鋪床主管出黎, 話佢負責我間房, 仲話做左10年
全部日本人?
yes
大阪teamlab好似好正。
好撚柒凍, 我果晚0-2度, 影到雙手都彊哂
同埋有展品要日本apps store dl左先睇到
繼日本壽司郎少年舔豉油樽後,社交網站再流傳一名男子在連鎖拉麵店「道頓堀神座」舔筷子後放回筒內的片段。日本道頓堀神座所屬的經營公司表示,正調查事發時間和涉事店舖,公司已報警求助,會考慮循民事和刑事嚴肅處理。
金閣寺 銀閣寺 同一日會唔會好chur
貪心加個宇治咪冇乜可能?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞