京。阪。神討論區 (6)

993 回覆
5 Like 3 Dislike
近江八幡
Klook冇2 day?
京都3月最尾個個星期d酒店貴到仆街
好似全部都得番一日
好似唔見人講 和歌山呢個地區,其實人少d又大自然舒服d
博物館
唔玩刺激野(過山車,畏高)係未唔洗買fastpass都得?
浸下温泉再當去散下步真係唔差 不過真係睇興趣 如果對神社同大自然冇興趣應該唔會去
都可以話見講和歌山 多數都係和歌山市同白濱 再過例如串本 那智 新宮就真係比較少 唔可以話冇
不過都關季節事 例如冬天想行發心門王子 因為日照相對短其實如果唔係好早出發會好趕
那智 新宮原本其實都有少少係鬼佬天下 因為鬼佬基本上都鐘意行世界遺產

我自己11月尾12月頭睇完紅葉 12月都去左次和歌山
Day1 大阪>最坐個班特急黑潮去紀伊勝浦>放低行李上那智大社>住紀伊勝浦
Day2 紀伊勝浦巴士去熊野本宮大社>巴士番新宮>神倉神社>熊野速玉大社>番紀伊勝浦
Day3 紀伊勝浦坐特急落串本>潮岬燈塔>潮岬>橋杭岩>特急落白濱>白良濱>千畳敷>三段壁>円月島日落
Day4 白良濱散步>浸外湯>特急落和歌山市轉坐船去德島
Day5 鳴門觀潮船>渦之道>阿波舞會館>夜晚船番和歌山市
Day6 友島>加太>和歌山城
Day7 高野山>和歌山
Day8 貴志川線>機場
幾年冇去京都

岩岩睇d酒店都幾貴

京都車站 或者河原町
有冇岩獨遊住酒店
最好有浴場
我係book 五條附近
在日本Osaka metro 先買
都係多800yen 左右

但一天 pass比兩天 pass多了幾條線路
又落雨
今昔館值得去?
想問下京都食市係咪早收?
定係好似大阪開到半夜?

利申: 第一次去
係囉屌 本身plan左去奈良 依加可能要轉plan 後日再去
同屋企人去大阪,佢地想自駕,有冇邊間酒店好介紹?
同埋喺外面易唔易搵車位泊?

自己冇自駕經驗所以今次唔識plan
落雨就唔好去戶外地方了
好好 shopping 吧
係 好彩仲有時間 可以調一調行程
好啊,啊該
京都有無室內地方好行?係大阪出發去梗
kix 1605 落機 1730前郁唔郁得切去服務中心拎pass
一定要outlet?
唔一定要outlet 嘅話,剩係喺梅田都有排行
或者去空庭温泉?有得浸溫泉之餘又有得shopping, 又有得食野
如果大家係機場買手信記住預留時間

好好多人
認真要買手信 唔好買機場果啲喇 一來無特別 二來比錢多人到癲

去百貨公司b1 行個轉 買完
有冇名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞