京。阪。神討論區 (6)

993 回覆
5 Like 3 Dislike
我都有諗過,但又唔識日文驚寄行李都搞好耐⋯
我睇YouTube片又見佢好似拎好大個喼都上到車
https://youtu.be/93tBaB3IS5M
4:43
但旅遊巴個官網又話唔比帶大型行李
唔會

可以買pass 浸金銀湯連交通
下星期去大阪幾日,三年無去應該會行到腳跛。如果喺街想搵間整骨所,有咩要注意??
官網係寫大型唔得(我諗指28、29寸gip)
但我睇fb grp d人話無人會理
想問下因為會去岡山一定會買jr pass
咁其實係咪住梅田會方便d?

其他日子會去usj 萬博 臨空城

住難波變咗有d地方用唔到pass 就無咁抵?
本身諗住心齋橋多野食所以住慣難波
所以如果萬一去到排到水蛇春咁長而時間緊迫記得搵附近地勤幫你插入去。
有馬巴士冇人理,早2日去過
唔會喇 me通常2.5小時前已入機場 lounge
京都站 b1 有個手荷物一時預かり所,你可以去呢度 send 行李去大阪區內酒店,通常都係 same day 大概三至七點到酒店,呢個你可以試下。
向京都站個手荷物一時預かり所寄行李係非常簡單呀,只要你比酒店地址同電話,想即日或擇日寄都得,兩件大行李冇記錯 3600円。
我第一次去日本
想問HSBC 果張藍色world mastercard (debit card) 係咪可以直接比錢?
但係咪扣户口入面有嘅日元?
唔該你先
我上網search都唔太搵到資料
唯一搵到crosta但又限制咗寄去少部分酒店
[member]樓主後面50m2果間叫咩名?有性趣[/member]
https://www.kyoto-station-building.co.jp/service/baggage.html

向京都車站呢個位落 basement 就搵到,好易搵咖。
20號終於都出發去京都
等咗3年終於再去
呢個係我search過嘅crosta
我見佢只可以寄去大阪佢有合作嘅酒店
但我個間無份
謝解答
比人屌咪講普通話囉
唉,諗住25號去環球影城但無買fast pass….係咪無得去Marioland?
你坐南海定JR都係一樣
唔用fast pass又想入既得2個方法

1:)你早1.5-2個鐘去排入場 入場即跑去marioland 搏佢唔爆入到(我上星期閒日去早一個鐘排 都排左半個鐘先入到去 再跑去都話爆左入唔到)

2:)入場後用佢個app抽整理卷 佢好似下午定唔知邊個時間會公布有咩人中左咁就入得 但都係講運氣

如果要必入一定要fast pass 但而家買唔到就唯有咁

但我個人覺得入唔入都得 除非你好鐘意mario

要排既一定玩門口個過山車同飛天翼龍好過 正到爆
如果周遊券來說
你地會揀邊個景點玩? 1 day or 2 day?
就係同行嘅都想去睇,但最近太忙忘記買,依家應該真係要早個半鐘去排…..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞