京。阪。神討論區 (6)

993 回覆
5 Like 3 Dislike
只計和歌山市伏到爆
上次純粹去和歌山城打個卡 成個城市靜到 有d後悔咁樣浪費一日
日本黑麻麻仲安全過喺香港
我去堺市都唔去和歌山
呢2日睇緊想Plan自駕, 原來都幾難Plan下
好多地方都想去
想問下關西機場仲有幾多餐廳開?
上次去札幌大把選擇, 唔知關西又點樣
咁多野食好詳細
咁有咩係值得行?北野同outlet推薦?預一日去真係食唔晒咁多
過關前無咩
過關後,無記錯兩間CAFE,不過上年十一月的事,依家可能好D
thx巴打
我有次一落機得番半日,即興去和歌山市,點知街度勁少人,巴士都無架咁
我上面講果d就係有埋野行
三宮center plaza 地底至3樓,harbourland黃昏日落,中華街,北野異人,東門街 ,大丸附近,新三宮站附近,全部夠你行足一日有多,outlet咪鬼去啦,去機場果個都夠

平嗎? KIX - > CTS
求丼飯店名
海鮮丼専門店 木津 魚市食堂
👍🏻
咁大盤
第二次去大阪,上次人地帶住我去,今次3月尾自己帶埋老母去,佢行得走得未算係老人家, 去14日 plan 左以下行程,各位巴絲比比意見

D1 關西機場
1620 落機 > 京都隨行
D2 京都
錦市場 > 祇園 > 清水寺及周邊 > 鴨川
D3 京都
伏見稻河 > 宇治
D4 京都
嵐山 > 金閣寺 > 北野天滿宮
D5 京都
琵琶湖周邊遊 白髭神社、近江八幡、彥根城
D6 奈良
一日遊
D7 大阪 待定
D8 大阪
USJ
D9 大阪 待定
D10 神戶
動物王國 > 神戶港 > 三宮 元町 南京町 舊居留地 摩耶山夜景
D11 神戶
魚棚商店街 > 姬路城 > 好古園
D12 神戶
六甲山牧場 > 六甲山夜景
D13 神戶
有馬溫泉 一日遊
D14 神戶
搭船 > 關西機場 1255 上機
想去湯淺,和式幾吸引
睇唔到飯
D2 應該要PLAN順路走
D3 先去宇治, 但伏見完全唔順路, 同埋行山, 老人家會有點辛苦, 伏見多數擺埋清水寺果日順口去
D4 幾CHUR下
D5 勸你認真諗清楚依日既行程是否真係好想去, 果邊唔算京都, 都幾遠程幾CHUR
D7 去吓萬博 或者天王寺 果D老人家鐘意, 去天王寺動物園就唔洗去神戶果個
D10 動物王國多數星期四休息, 小心摸門釘, 先去元町再三宮+中華街, 舊居留地無咩特別, 其實都係中華街隔離, 之後先再去神戶港, 可以行去, 或者坐車去, 摩耶山就算啦, 行完神戶港你兩老都腳斷了.
D11 果邊唔算神戶, 明石條街可以去一去, 但條街有D短, 無咩特別, 除非好鐘意食章魚, 或者想試明石燒先值得去, 如果去明石果條街, 建議之前順路去睇一睇明石大橋. 姬路城好好好很大, 要行晒係好能攰, 要考慮到你兩老隻腳, 建議另一日全日去
D12 六甲山牧場值得去, 但又係行到仆街果種, 你要問問你兩老隻腳行左十幾日仲頂唔頂得順
總結你D行程對上咗年紀嘅人隻腳都幾大傷害, 要認真諗一諗
多謝巴打意見,等我再執執先
D5 真心cls
D4都cls啦,去咁多度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞