京。阪。神討論區 (6)

993 回覆
5 Like 3 Dislike
住大阪去太遠啦
時間極難配合到
分分鐘去到一陣你又要即走

想撚貓嘅話,近近地尾道算啦
和歌山我去左一日, 真係好舊無野玩,最深印象我係7仔定lawson到買左幾粒和歌山產既士多啤利,係全程最好食既,隻味超濃又香甜,之後返返去大阪個陣係超市買其他地方既都無一隻夠和歌山產既好食
其實睇你預幾多時間,正常都好難食到野,早排返黎坐14:20UO, 我11:20到機場check in,之後過完海關都12:15左右, 之後係duty free到買下野都買成粒鍾, 最後我係賣手信既duty free到買左個炸豬扒3文治食,仲好食過family mart既飯團
有無話邊到黎?
尾道google 地圖都睇到啦
搵到了
聽完巴打們意見,改左行程係咁,會唔會好啲
前文我交待得唔太好,今轉剩係帶我老媽子去,佢算係中年師奶仔,未到老人家

D1 關西機場
1620 落機 > 京都塔 or 新京極
D2 京都
錦市場 > 祇園 > 清水寺及周邊
D3 宇治
宇治 > 伏見稻河 > 鴨川夜景
D4 嵐山
嵐山 一日遊
D5 京都
金閣寺 > 北野天滿宮 > 龍安寺 > 仁和寺
D6 奈良
一日遊
D7 大阪
天王寺 阿倍野一日遊
D8 大阪
USJ
D9 大阪
萬博記念公園一日遊
D10 神戶
動物王國 > 元町三宮 南京町 > 神戶港
D11 神戶
姬路城 > 好古園
D12 神戶
六甲山牧場 > 六甲山夜景
D13 神戶
有馬溫泉 一日遊
D14 神戶
搭船 > 關西機場 1255 上機
d3 你個鴨川就不如擺返去 d2度啦,同埋鴨川夜景冇乜燈,唔好咁大期望。

同埋新京極亦都可以擺去 d2,因為錦市場同新京極都係起同一個位。
想問下有位巴打推介嗌蟹道樂果個9900yen set係咪可以兩個share架?
定係個set淨係for一人份量?
我自己book過道頓堀中店一間房仔
當時4個人叫左4個餐兩個曉天兩個月華
上菜嗰陣個侍應問我哋係咪share嚟食
關西check in完過返國內線餐廳食是常識,次次都去食炸鹿兒島豬扒先上機

日本有潛規則每人要點一樣野

就算你想一個set 2份share,起碼都要叫杯酒或者單品嘅野,到時自己靜雞雞share食,如果唔係個店員未必比你就咁order 1個set
明白
咁我叫個9900yen set加個平平地嘅lunch set
我都book左個9900同個11000 怕兩個人到嘔
你咁快嗌定
我諗住到店先order
我見人都係兩個人咁order 我覺得都應該ok既
三月頭去京都,plan緊一日去晒宇治同伏見稻荷
諗緊上晝去邊個先
聽人講宇治上晝去舒服啲,平等院下晝會逆光黑到睇唔到
但係伏見稻荷下晝去一定多人到癲
想問下意見
大致上無乜問題
但唔知你住邊, 如果住大阪去姬路好貴
記住買關西地區jr pass
其實有冇人覺得日本好多景點都係堆砌出黎
好多動物園夜景都伏伏地 通常去都係食野買野溫泉酒店
同一d真係比較特別嘅景區
其實佢份量都唔係真係咁多,係品種真係多
真係驚你可以飯類食少d既
我都算細食,不過我就叫7千左右既,食完都只係啱啱飽
同平時食個KFC餐差唔多
清晨幾點 landing?如果六點打後其實你可以入境大堂可以搵宅急便幫你即日 send 行李到京都酒店,多數可以三點前到酒店。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞