京。阪。神討論區 (6)

993 回覆
5 Like 3 Dislike
喺Klook KKday 無晒2day 大阪周遊卡
另外想求神戶三宮附近有無鐵板燒神戶牛推介?

希望係一人唔識日文入去都唔尷尬/英文溝通到,唔大食但會食環境/service,價錢中等(印象中六、七年前同朋友一齊去食個價中約係一萬yen左右,唔肯定有無記錯)

Walk-in/ 網上預約得到三月既都可以
都係 但超黑先好睇
就係冇去過先入場咋
仲要只需1600yen
觀景台 係咪指The Main-Grand Terrace??

志賀站個個
我本身想去The Main-Grand Terrace
但睇完youtube 發現好多野睇,而且搭巴士上去都難

本身想白鬚神社 配彥根 ,發現好難去
我都想去
但應該都會改一改行程,等同朋友去先再去
黎緊自己去,都係睇d 日本歷史同寺廟野多d
預計留京都 兩日
之前都係金閣 清水寺個啲前門
今次想款錦市場食野
再加 宇治(新開左個綠茶歷史館)
同琵琶湖 三至兩個景點
白鬚神社 無交通太難去 得的士
應該skip
宇治 我個心好爭扎
想去平等院同宇治上神社
但我對綠茶一般

我都係宇治同The Main-Grand Terrace 選擇中

白鬚神社 好易去 去到近江高島 有單車租
踩15分鐘就到,我朋友岩岩去完
刺中我死穴
我唔識踩單車
京都踩單車都唔錯ga
好趕
邊度出發?
所以我都決定 主力係 和歌山,留兩日係大阪玩USJ算,仲要買fp,唔想同人迫哂時間,完全有人群恐懼症,唔想去旅行都搞到係香港咁迫到無哂癮,大阪真係太多人,買左機票,預玩10日
好多朋友話係日本神社繪馬見到好多人寫光時 under 2023
我同巴打你差唔多,但第2日主力去彥根
爭扎緊去宇治定彥根, 因為下午要返大阪
諗好去邊未
布引園可以去下, 純吹下風睇風景
三田outlet 其實同rinku 果個差不多, 唔需要特別去, 除非你好想去掃鞋,掃斷碼貨,掃過氣名牌.
神戶咁大, 行一日都行唔晒啦, 邊洗特登走去outlet
三宮, 北野坂, harbourland都有排你行啦
應該都係京都站
咁唯有cut 觀景台
直接京都去彥根同近江個邊
未,有細路都離唔開動物園果d
當年去完白浜住一晚,諗住去和歌山
結果伏到爆, 巴打真係要考慮唔洗夜咁多時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞