點解法國上半場會0攻門?

418 回覆
86 Like 11 Dislike
所以話法國用阿根廷4強既比賽黎部署,點知阿根廷一變陣出迪馬利亞就打亂左法國
就係咁先奇怪,阿根廷係有氣勢姐,但法國踢番平時班波既話點會咁一面倒

仲記得踢到唔知邊刻,我直頭係到諗法國班友其實仲想唔想踢落去 個個都冇厘神氣咁,大佬踢緊決賽喎
追返果粒12碼前十零分鐘都仲係自己後面無啦啦傳出界
有豬腦係度做拉扯,包皮先少個人mark佢,下半場次次都最少3個擋佢
咁足球都要睇整體戰術㗎嘛
電話佬係核心 換咗佢個變陣效果自然最明顯
至於肯唔肯走 我覺得係互相影響
變陣之前想走都冇空間走 加埋失波在先士氣低落
阿當然都唔係靠迪馬一個就搞到法國水平大跌
而係阿呢個變陣真係克制到法國應一應
斋講上半場我覺得迪甘斯個戰術係輸晒
但迪甘斯都算亡羊補牢
而且法國個bench強阿根廷唔少
所以可以後來居上
或者咁講啦
我都同意球場上有好多掌控唔到嘅因素例如你講嘅心態問題 又例如運氣等等
但我會話我覺得上半場會咁
戰術失敗係決定性因素
其它嘅嘢有影響但相對影響冇咁大
比d馬撚足成場
一樣睇法,一路有場場追開,真係睇到法國今場同平時好大分別
教練算有料。。好早發現到咩問題
唔怪得佢嘅 用慣用熟咪用埋佢 變陣嘅話分分鐘變到哥迪奧拿咁
法國人生活節奏慢
你先唔識波
法國本身就唔係打高位壓逼
人哋係特別放棄控球等呀珍主攻打防反
法國頭七十分鐘咁多失誤好明顯係呀珍由艾華利斯開始已經反搶
中場四場拍得又快
搞到基士文無波到
法國先運轉唔到
踢國家隊不嬲都係一膽二力三功夫
上半場道氣去晒呀珍到
法國自然踢得沉又多失誤
臨決賽先變陣唔成功咪又俾人屌死話扮戰術大師
佢都算執生得快㗎啦
只可以話阿根廷兵行險著搏啱咗
但睇下半場都知法國啲牌係可以好多種打法
迪甘斯打死一種今次就有教訓
仲衰撚過希古恩呀
前70分鐘係熱身運動黎
辛祖好好多,起碼唔會變到唔識踢波咁
大賽球員
見到班花迷咁認真分析好好笑
咁呢樣真,而且天使係大賽球員,fit到仆街
但失第一球就應該要即刻調整啦
真牙咁樣foul牙朗走實有報應
自信啲,唔係好似
迪馬利亞依腳彈地攞遠柱勁靚
即係法國打到入決賽,之前無一隊打迫搶?
阿今場係打得好,不過法國真係正常發揮打個5-7折
好早,咪講笑啦
登左基啦 仲花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞