點解法國上半場會0攻門?

418 回覆
86 Like 11 Dislike
推唔到個波上前場同組織攻勢都係中場問題
基士文呢場無乜大表現
法國隊問題係出拉比奧特
結果美斯,艾華利斯等可以在中場好輕鬆組織
出左卡馬雲加加強左硬度先有麥總個兩球
咁即係唔係假波
唔錯
因為阿根廷玩逼搶去到80分鐘就無晒氣,之後法國就靠班後生仔屌體能
但班黑鬼個個都唔識射波,唔係晨早反杯咗
卡馬出場打閘喎
一開波中場完全運唔到波上去,比阿根廷逼到連拎定個波都唔得,中間完全真空。
同埋唔知係咪攰定真係感冒,好多簡單無壓力短傳都唔夠力傳錯位,仲有好多下自己跑跑下仆街
因為阿根廷玩逼搶去到80分鐘就無晒氣,之後法國就靠班後生仔屌體能
但班黑鬼個個都唔識射波,唔係晨早反杯咗

true
法國條後防本身都腳軟軟,華拉尼直情跑都成問題
如果唔係L馬廢的話都無十二碼睇
不如相反係迪甘斯基本上唔了解法國隊啲人
有卡馬雲加,穆亞尼,沙列巴同fofana唔肯正常用
之前都話過法國中後場唔係咁穩陣㗎啦
阿就係睇到呢點所以出迪馬
解放中場跑狗去逼搶
搶到波一有機會就俾迪馬美斯自由走位交叉咁創造啲空間出嚟
而迪馬利亞呢場確實又好fit
加上迪甘斯一開始個戰術擺明同之前一樣穩陣為主
縮得比較後
咪俾阿根廷搶到暈 失咗先機
輸到0:2啲球員擺明都好迷茫唔知點踢咁
係開始逼住要搏錘上晒快馬衝
加埋阿呢個戰術好消耗體力 下半場開始drop
先開始turn over
今場阿勁到仆街喎
咁都唔勁
係最後10分鐘走漏少少
因為劇本一早已經決定好
我唔明點解干拉迪唔係正選
條垃圾好心自己退出國家隊
氣勢波真係冇得輸
賽前全球even連法國入面都有人支持美斯拎
頭80分鐘阿根廷嘅氣勢勁到癲
所有55波都撞埋去
法國d人驚到縮
麥總一入2:2後成隊生晒

講真真係氣勢大於一切
係勢!
上面班人都幾on9 咁長篇理由解釋點解法國頭70分0射 3成幾控球率 你哋有無睇波 法國係直頭連試都無試 唔追唔逼 回傳無力 直線唔落去 輸波無所謂 咁樣都可以吹係法國實力有問題 阿根廷好勁
等對面跑到無氣先攻 咁都要問
唔通佢地真係感冒?
今次係等對面跑到無氣,但俾人入左2粒
唔好話55波 法6阿4波既波法國都冇搶贏過 人地一標就搶哂
我都覺班人係有問題
講緊簡單傳波都做唔到
更加唔好講迫搶
上半場比左勁多空位美斯踢波

到換番d 後備入黎
尤其 高老母呀你 肯走肯撞
先似踢番波
都未講啲調動根本唔合理 換走唯一一個playmaker同中鋒 根本唔郁呢兩個都可以照換皇馬嗰力架同fofana 入嚟 kounde一早已經無心機踢又唔換
因為法國隊發覺以為有80分鐘熱身
因為70分鐘後先比踢翻真波 咪求其換幾個扮有戰術調動囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞