點解法國上半場會0攻門?

418 回覆
86 Like 11 Dislike
玩逼搶好快冇力
下半場後段明顯冇可能踢翻一開波嗰種速率
佢換人都係慢咗啲 諗住靠正選頂全場咁款
雖然都唔可以怪晒佢畢竟阿根廷個bench冇得同法國比
仲有最尾三分鐘換dybala上嚟射碼又係risky不過賭中
呢場sit deep其實冇乜大問題
去到80分鐘前都好好
就算撳屌嗰段高位逼包皮都係因為有de paul
molina overlap 佢就會痴返住包皮+羅美路逗後 放跑都冇用

但係molina體能drop
de paul 比人踢到仆街
之後防守就出事 靠不停標波去delay包皮
換嚟就係中場散晒

但係不得不讚de paul
決心大到
用生命成全美斯
佢90幾分鐘換出,好似虛脫咁
完全唔正常
國家隊有冇得轉隊呀咁
傳失波
唔回防都係戰術一部份?
Ching好多貨
大佬啊真係勁煩 偷換概念夠未
樓主係問點解法國上半場會0攻門
我解釋我覺得係衰戰術失敗
跟住個重點就spin到去變咗點解佢地唔回防傳失波等等
好啦咁我就話我覺得衰戰術係主要
冇話唔會有其它問題
失十二碼影響士氣運氣等等都係影響因素
但個基礎問題係俾人戰術克制發揮唔到
唔知有咩咁難明
一句講晒就係我覺得傳失波唔回防係個結果
而你地覺得係原因
世人剩係講美斯散步,
其實包皮踢法國都無咩點參與防務,粗重嘢都係隊友做
仲要咁後生,更係好氣好力
踢防反 最前都返埋後場 邊個做反擊點?
愈踢面色愈白
上面啲巴打淨係識講傳失波
建議睇下呢條片先
https://youtu.be/8YmhU6cbO_8
傳失波只係表面嗰浸
背後個原因係輸戰術 令啲球員發揮唔到
一個好既戰術會令球員發揮到200%
一個差既戰術會令球員發揮到20%
今場明顯迪甘斯既部署係輸哂
阿個排陣同踢法基本overload晒法國中後場
下下一對幾點會掂到波同傳得順
迪馬擺左又係神來之筆
係左邊就算斷咗 法國都冇咁快可以俾到波包皮打反擊
scaloni啲賽前部署真係勁 完全針對到法國個踢法
不過迪甘斯都算反應得快
呢場波睇兩個阿頭出招都真係學到好多嘢
禁區底線一扭三帶返個波出黎,嗰下真係好驚
其實之前兩場都睇到法國中場唔夠搶
兩閘又放題
但迪甘斯完全唔正視
反應快係佢都一早睇到問題
但迷信用勝利11 人
兩邊都神調動,法國發覺無人迫,無鬥心即刻換幾隻fit馬上黎,即刻見效
真係好恐怖 隔住個moon都感覺到包皮嗰種勝負慾 好大壓逼感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞