點解法國上半場會0攻門?

418 回覆
86 Like 11 Dislike
奔周馬會唔會成為法國罪人?
最大粒叫到都唔比面
阿根廷2:0個球靚到爆添啦
前面有都人講咗個攻防轉換核心俾人封死唔係只會入唔到波咁少可
足球又唔係回合制 係此消彼長㗎喎
至於戰術有問題都唔導致輸兩粒嘅邏輯點嚟我到而家都唔明
本身諗住傳中屈高贏硬 點知半場都未過到
法國成班都病完無態咁 唯有換班逼搶傳比包皮屈速
本身十二碼追返之前就等緊收工
我都熄左直播
阿根廷放到盡
下半場唔夠力
法國換高文入嚟後阿根廷無人追到佢
成個勢唔同晒
邊個搞走佢先領隊肯叫咪得,就係領隊唔撚肯先叫總統出聲
唔奇怪啊擺到明讓賽有咩奇怪係得花迷先唔肯接受死要屈係阿根廷防得好
防守法國就肯定廢嫁啦 但我覺得唔可以話後場控傳冇壓力 當你中前場找唔到位傳 後場又唔知有冇人逼 後防做控傳會好大壓力 驚失波比人打反擊 同埋法國今屆都未試過比人壓住黎踢最難踢個場英撚都縮好後同比法國入先 今場班友會亂都合理
又未去到唔想踢 但心態係亂左
你呢啲真係好柒
最撚識波係佢地啦
從來無話阿根廷踢得唔好
問點解法國頭70分鐘踢到學界咁
就話法國今場讓賽/假波 阿根廷贏唔計

都唔知做乜9

一直踢咁多場 連對英撚同起碼都叫正正常常

決賽踢到咁都話無問題 甩左幾多腳 短傳出幾多界
一放高文落場又搶到波既可
仲話戰術問題
阿根廷全攻全守, 美斯尾段睇到佢已經無咩氣踢
最記得法國隊有一腳追波
個球員無啦啦以一個好奇怪嘅姿勢跣低左
佢自己都好迷惘咁望住個波出界
係喇係喇法國盡咗力都贏唔到你美斯,阿根廷好撚勁
所以有賓周馬係度帶住嘅話一定唔會亂先皇馬場場都輸先
輸打贏要
留力下半場
場內得好少人法國fans
咁你又點解釋樓主條問題?阿根廷守得好?
下半場有個鏡頭好深刻
觀迪成面汗,氣喘到仆街
然後下一秒麥總好似啱啱落場咁
又唔喘連汗都無滴咁
不過麥總一爆seed真係好撚癲
不如你解釋下點解80分鐘連入兩粒假波
成場波好似劇本咁 漫畫情節一樣
可以用黎拍戲

劇情大約係:
FIFA高層決賽前一晚搵迪甘斯傾計
內容大約係”為左足球未來30年既發展, 我地需要一個球王, 希望你決賽可以放比阿根廷”
迪甘斯聽完之後答 ”我地背負住所有法國球迷既期待, 仲有一班由外圍賽打到入決賽既球員, 你叫我點說服佢地?”
FIFA高層 “呢方面你自己諗, 仲有我知你對進入FIFA管理層好有興趣, 如果你肯幫手既話咁我地會推薦你”

迪甘斯當晚就叫班球員集合講返呢個計劃
球員當然唔同意
然後迪甘斯話”呢件事已經決定左, 就算你地落場認真踢球証都會針對你地, 咁既比賽根本無意思, 同埋你地有部份球員上屆已經贏過啦, 未贏過既仲後生, 相信我!4年後我一定會帶你地贏, 同埋只要配合好, 我應承比今屆少上陣既球員上場踩下草皮”

聽完之後以上屆冠軍成員為首既球員都表示同意, 就連王牌麥巴比都因為同美斯係隊友而接受左

到正式比賽一如所料法國放軟手腳, 好快輸左2粒, 迪甘斯都兌現承諾好早將基奧特等冠軍成員換走, 換上好少上陣既杜林同高路姆阿尼

但呢個正正係轉機, 年輕球員根本唔想跟迪甘斯計劃, 對佢地黎講4年後係4年後既事,而家呢一刻佢地只想贏呢場比賽, 所以先見到跑得最落力係佢地兩個

迪甘斯見到之後大叫”你地做乜野?跟計劃!”
(比賽中見到佢屌人嗰幾個shot)
之後杜林答”我話之你FIFA又好外星人又好唔關我事, 我淨係想盡全力去決勝負, 我爸爸睇住我比賽, 我唔想令佢蒙羞!”

之後法國搏到一個12碼 麥巴比行向12碼點
杜林心諗”佢都係同意boss計劃既人, 呢球佢應該會特登射失”
哨聲一響, 麥巴比勁射入網, 法國追成2比1
杜林等年青球員都估唔到,原來係比賽中麥巴比比年青球員既拼勁感動到, 搵返踢波既初心
之後麥巴比對隊友講”話比班南美生番知我地法國先係世界冠軍!”
呢個時候其他人都望向迪甘斯, 見到佢已經激到塊面紅曬, 最後佢深呼吸同打左個手勢, 表示叫球員全力去踢!
所以見到法國即時醒曬
2分鐘後麥巴比接應隊友傳球
射波前一刻佢眼尾望一望美斯”對唔住my friend…我都想做球王!”
法國追成2比2踢加時

加時108分鐘, 美斯入球再度領先瘋狂慶祝
之後高洛姆阿尼自言自語”靠卑鄙手段, 真係唔知醜”
呢句說話比美斯聽到”你!將你知道既野話比我知”
原來阿根廷上上下下根本不知情, 完全係FIFA單方面意思
116分鐘 美斯向隊友示意, 然後阿根廷禁區內手球, 法國得到一個12碼
美斯同麥巴比講”呢球係還返上半場嗰球12碼比你地, 不過唔好誤會, 就算你地全力踢, 贏既都係我地阿根廷, 剩低呢幾分鐘先係正式開始”
麥巴比射入 3比3平手

之後射12碼分勝負, 最後阿根廷勝出
美斯正式稱王, 而麥巴比喺決賽上演帽子戲法, 象徵下一代既交替

FF完
打得太後 一解圍無人搶點
阿gun上火出力迫搶同法國比人封死哂囉
唔通真係黑哨假波收錢口手咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞