日本男:和港女戀愛是人生處罰遊戲

528 回覆
2490 Like 146 Dislike

架妹

日本妹點會唔打扮

大阪奇行種je

有無人覺得標準語以外既地方口音好萌?
例如關西弁

架妹

日本妹點會唔打扮

大阪奇行種je

例如關西弁

真實聽果時你要用多一半時間去理解佢講緊乜
港女都冇你地班毒撚份

邊知希罕呀,搞清主次未
媾鬼佬俾鬼佬屌下塊閪囉,睇下人地屌完娶唔娶你

好心啦
現實就係人地寧願日日落老蘭比鬼老屌去止西痕,眼眉都稍下班毒撚
唔好成日ff人地會跪係到求你娶先得架

你痴線啦, 根本呢班洋腸西價值觀有問題, 做咩要以佢地擇偶取向作為標準?

架妹

日本妹點會唔打扮

大阪奇行種je

例如關西弁

真實聽果時你要用多一半時間去理解佢講緊乜

關西弁都還好,其他地方方言完全唔識
四個字總結是慢性自殺
香港好女仔大把, 差在你溝唔溝到
我老婆樣OK 大波 心地善良 月入4皮仲要唔嫌我窮
香港好女仔大把, 差在你溝唔溝到
我老婆樣OK 大波 心地善良 月入4皮仲要唔嫌我窮

佢地只會話你老婆係個別例子 西女人依然最多
四個字總結是慢性自殺

咁咪去搵日本女囉

自己冇本事搵好女仔就代表香港女仔唔好?

咩邏輯﹖
港女最大缺點就係貪錢,
有本事=搵得多錢
搵得多錢=搵到個搵錢既女人機會更高

港女咩邏輯﹖
其實都有唔少好女仔 識過唔少

因為你末同佢地拍拖
識左做朋友同女朋友係完全兩回事
呢D野講人
香港女仔住耐左 性格點都會改好少少

有POINT呀絲打
香港女仔無禮貌係因為我哋直率同坦白
同埋比較獨立自主同外向
樣貌身材係輸嘅但我哋性格心地好好多

根本就係唔識欣賞我哋

終於明白點解港女無人要
原來最大問題係佢地完全唔覺自己有問題

港女冇人要?
你訓醒未?
呢到啲毒撚日日係到叫曬春,啲女露少少又女神女神
你同我講香港啲女冇人要?

香港啲女有人要﹖一半男人娶大陸妹。
台女
1,會站係你個方 幫你諗下 要求唔會太過分
2,身材好d
3,會欣賞 or 專重 男方d 冇用既興趣 eg:踢波,打籃球
4,佢地個種唔係虛偽囉 耐左就知

港女
1,實際d ,實際到唔好阻住佢搵好碼頭
2,會欣賞d 搵到錢既職業 倫敦金 保險 警察
3,會叫你介左d 冇用又浪費時間既興趣 eg:踢波,打籃球
用呢d 時間黎上進d 搵多d 錢
4,溫柔過佢既人 佢會定義為 虛偽 份曬野
唔會諗人地本身 性格係溫柔

結論 : 同港女拍拖好d 會令到你份人變得上進d

會唔會係因為香港係「金融城市」
其實男男女女都係向錢看

因為我見過農村大陸妹,黎左香港後就港女化。

或者你用台北女就同港女差唔多
唔係講錢講到咁嚴重既地區,民風咁純樸啲,無咁似港女囉
和支那女這戀愛,下半生課金遊戲

養曬對面全家

蟲同人放埋一齊比做咩

踩大陸女人無用喇
一半你口中既「廢男」都娶大陸女
究竟港女口中,一半都「廢」係咪佢地標準有問題﹖
定男人真廢﹖
你地港女自己知

好簡單,你口中既「荀男」有無一個半個會追你﹖
無既話,話人廢係無意思既。
上星期先見到網上話日本女人沒收老公成份糧
每月俾果雞碎零用錢老公駛
同朋友出街食都要老婆批錢先食到

咁快咁多人又ff日本妹點好點好

成份糧又點,成個溫暖的家。
港女係你出六七成,你又要做六七成
重要受氣轉頭。
和支那女這戀愛,下半生課金遊戲

養曬對面全家

蟲同人放埋一齊比做咩

踩大陸女人無用喇
一半你口中既「廢男」都娶大陸女
究竟港女口中,一半都「廢」係咪佢地標準有問題﹖
定男人真廢﹖
你地港女自己知

好簡單,你口中既「荀男」有無一個半個會追你﹖
無既話,話人廢係無意思既。

講真
條路自己揀

人地選擇我冇興趣干預
但我真心見有啲香港文盲藍領
返大陸揀村姑同M記弱智妹之間
佢地自有選擇

始終依家地域交流多咗
就有得比較
識2個畢業冇幾年嘅洋行MT
原本喺香港都係要食低質
一個搵咗件台妹
一個搵咗件韓妹
上年結完婚真係覺得2條友生活好咗
反而其他娶港女嘅連做紀律部隊主任都煩事多多

市場大就多貨揀點都好啲架啦
對男對女都係
公平嘅
永遠都係睇人地最西果班有幾西 唔會睇人地有幾好 覺得自己冇最西果班人咁西就得 依d就係港女

因為港女自己永遠岩撚哂

-唔諗下條女西係因為自己冇財才口才,唔見對有$仔/厹西,厹既口才就一堆女女比西佢上

-得不到的就是西

有才能之士一定唔會貶及他人,重要係女人

講出黎唔怕比人笑咩

不如進修下自己,攻高,好過成個街市佬淨係屌D港女點西點西啦

堂堂男子漢,好難睇

啱呀,賺多啲錢,得港女可以分享/乞走男人更多成果,我支持你
永遠都係睇人地最西果班有幾西 唔會睇人地有幾好 覺得自己冇最西果班人咁西就得 依d就係港女

因為港女自己永遠岩撚哂

-唔諗下條女西係因為自己冇財才口才,唔見對有$仔/厹西,厹既口才就一堆女女比西佢上

-得不到的就是西

有才能之士一定唔會貶及他人,重要係女人

講出黎唔怕比人笑咩

不如進修下自己,攻高,好過成個街市佬淨係屌D港女點西點西啦

堂堂男子漢,好難睇

啱呀,賺多啲錢,得港女可以分享/乞走男人更多成果,我支持你

街市佬撚有會屌D港女點西點西咩
班人攬炒級別點可能講野仲咁負面

真係街市佬講野都得體過你架
(唔想搵你條傻閪代表港女
唔係好明有啲人拍拖嘅心態係點
唔係鐘意、接受對方先一齊嘅咩?
又唔係搵把槍指住你要同個仆街拍拖
攬住舊屎又嫌舊屎臭
返工受氣都照返就話睇錢份上啫

想屌個西炸,你諗多左。
鍾意外皮,但憎你性格
想屌你,咪做下狗公。
選擇題:
A餐 日本女仔 好尊重你 通常都聽下你講 身材唔錯 結左婚會照顧屋企 但係要大部分人工都俾佢管

B餐 台灣女仔 嬌聲嗲氣 佢地收入偏低 見你有返咁上下收入就視你為終身伴侶 有啲主見但係都聽你講野

C餐 港女 好高騖遠 對眼生係額頭 功利主義 成日認為自己最叻 仲意控制哂你全部野 又會睇低你收入低過你 飛機場

你會點揀?

可笑既係呢個世界仲有啲男人 好似前世搵唔到女咁
對住佢地千依百順 一步步將自己底線放低 早幾年十幾巴單野已經係例子

其實個結論都係「女人無八十歲唔好比飽飯佢食」或者「唔好比佢地有搵食飽飯既能力」
其實成件事好簡單
第一 條港女無拎住把刀逼你同佢拍拖
第二 無人叫你食屎
第三 條女你自己揀
一個願打一個願挨怪得邊個
我唔明點解你班失敗者撞到十個港女就話全香港既女仔都係一撚樣
又或者唔肯承認自己做兵失敗就怪點解我付出咁多無回報
當然
台灣既loser都係差唔多
日本既loser都係咁
所有野都有正反兩面
我反而覺得當你覺得全XX既女仔都係咁個陣
你已經係一個loser

between
條日本撚屌講既港女係全香港既女仔
唔係公主病果個港女
如果上面講既係後者直接skip左我D野
連登仔風向真係好易帶

「願」你老母咩
有天生性慾炸。
你估男人真係想同你一齊咩,搵個西黎屌下炸。
姐係咁,有權利就必有義務,你班港女要求男人上進搵錢多gentleman唔係一個問題。

唯一一個問題就係港女好多傾向單方面咁要求權利(金錢/點條仔/當自己公主),而又冇做出相應既義務(善解人意/體諒他人)

你係lady既我gentleman番d又有咩所謂
其實成件事好簡單
第一 條港女無拎住把刀逼你同佢拍拖
第二 無人叫你食屎
第三 條女你自己揀
一個願打一個願挨怪得邊個
我唔明點解你班失敗者撞到十個港女就話全香港既女仔都係一撚樣
又或者唔肯承認自己做兵失敗就怪點解我付出咁多無回報
當然
台灣既loser都係差唔多
日本既loser都係咁
所有野都有正反兩面
我反而覺得當你覺得全XX既女仔都係咁個陣
你已經係一個loser

between
條日本撚屌講既港女係全香港既女仔
唔係公主病果個港女
如果上面講既係後者直接skip左我D野
連登仔風向真係好易帶

「願」你老母咩
有天生性慾炸。
你估男人真係想同你一齊咩,搵個西黎屌下炸。

用返你個logic:你低質je
姐係咁,有權利就必有義務,你班港女要求男人上進搵錢多gentleman唔係一個問題。

唯一一個問題就係港女好多傾向單方面咁要求權利(金錢/點條仔/當自己公主),而又冇做出相應既義務(善解人意/體諒他人)

你係lady既我gentleman番d又有咩所謂

港女成撚日多多意見噫噫哦哦
成日有偉論發表但又低質到仆街
真係可以lady咩?
成日都係諗緊點樣搵著數咋嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞