日本男:和港女戀愛是人生處罰遊戲

528 回覆
2490 Like 146 Dislike
我個女同事
女神樣 性格真係好好
一個人養全家
近排佢條仔想買二手車(條仔窮撚)
然後佢就返多一份工同佢一齊供
日日上佢屋企幫佢搞掂報告 家務D野
不過條仔都好有上進心

性格好既女仔唔係無
港女都唔係無
只不過呢個世界好公平
冷靜D照下鏡
睇下自己個樣
同埋睇下你本銀行存摺有幾多錢先啦
如果人人都心想事成會天下大亂
世上總要有你D咁既廢人

算啦 班毒撚覺得全香港女人係雞係公廁
其實成件事好簡單
第一 條港女無拎住把刀逼你同佢拍拖
第二 無人叫你食屎
第三 條女你自己揀
一個願打一個願挨怪得邊個
我唔明點解你班失敗者撞到十個港女就話全香港既女仔都係一撚樣
又或者唔肯承認自己做兵失敗就怪點解我付出咁多無回報
當然
台灣既loser都係差唔多
日本既loser都係咁
所有野都有正反兩面
我反而覺得當你覺得全XX既女仔都係咁個陣
你已經係一個loser

between
條日本撚屌講既港女係全香港既女仔
唔係公主病果個港女
如果上面講既係後者直接skip左我D野
連登仔風向真係好易帶

頭一段我同意,感情既野願打願捱旁人唔洗多嗲。

但宜家討論點在於港女性格係咪客觀地難頂?咁除左有巴有絲本地論證之外仲有呢個日本仔做個心得分享港日台比較,而你就死拗我地所有人一係就睇到個別例子唔代表整體,一係就有偏見有心抹黑港女,咁我地既分析見解你覺得唔值得參考咁咪繼續你既堅持lor

如果其他人講既野永遠都係個別例子,咁除非做個人口普查唔係係冇可能拎到絕對客觀同你討論

換言之,即係話你死港女永遠人地錯撚哂自己冇撚錯啊衝出黎柒
選擇題:
A餐 日本女仔 好尊重你 通常都聽下你講 身材唔錯 結左婚會照顧屋企 但係要大部分人工都俾佢管

B餐 台灣女仔 嬌聲嗲氣 佢地收入偏低 見你有返咁上下收入就視你為終身伴侶 有啲主見但係都聽你講野

C餐 港女 好高騖遠 對眼生係額頭 功利主義 成日認為自己最叻 仲意控制哂你全部野 又會睇低你收入低過你 飛機場

你會點揀?

可笑既係呢個世界仲有啲男人 好似前世搵唔到女咁
對住佢地千依百順 一步步將自己底線放低 早幾年十幾巴單野已經係例子

老老實實
日本妹我就不予置評 因為無交流過
我識左一堆台灣FD有七年
你A B餐係咪FF出黎
然後食唔到C餐???

定係你食親都係屎
我生存左二十幾年真係未見過C餐既女仔
物以類聚?

又一個自以為是既港女
日本妹台灣妹係點我唔評論, 不過港女格衰就全世界通認
你未見過就等於無咩

你未見過性格好既香港女仔就等於無咩?

好既一早比人溝左 唯有等放盤 一放盤又即刻比人溝左 所以佢地見親都係衰

真係
性格又好樣又好既係中學個陣一早比人溝哂
邊度有毒撚揀

港男溝唔到女就死毒撚
港女冇人要就男人問題

男人原罪
連登仔要AA 唔想負責養妻活兒
又想要女人溫柔賢淑分擔財政

老老實實
你A B餐係咪FF出黎
然後食唔到C餐???

定係你食親都係屎
物以類聚?

又一個自以為是既港女
你未見過就等於無咩

好既一早比人溝左 唯有等放盤 一放盤又即刻比人溝左 所以佢地見親都係衰

真係
邊度有毒撚揀

港男溝唔到女就死毒撚
港女冇人要就男人問題

男人原罪

由頭到尾都冇講男人問題 係你地針對港女全部都係衰姐
你有能力咪溝台妹架妹鬼妹 冇人阻止你
其實成件事好簡單
第二 無人叫你食屎
第三 條女你自己揀
當然
日本既loser都係咁
所有野都有正反兩面
你已經係一個loser

between
唔係公主病果個港女
連登仔風向真係好易帶

但宜家討論點在於港女性格係咪客觀地難頂?咁除左有巴有絲本地論證之外仲有呢個日本仔做個心得分享港日台比較,而你就死拗我地所有人一係就睇到個別例子唔代表整體,一係就有偏見有心抹黑港女,咁我地既分析見解你覺得唔值得參考咁咪繼續你既堅持lor

如果其他人講既野永遠都係個別例子,咁除非做個人口普查唔係係冇可能拎到絕對客觀同你討論

做下呢條日本撚屌個功課先啦
佢所謂既港女全部都係老蘭識架
而且所謂本地論證全部都係負面
你想表達咩point不如講清楚啦
選擇題:
A餐 日本女仔 好尊重你 通常都聽下你講 身材唔錯 結左婚會照顧屋企 但係要大部分人工都俾佢管

B餐 台灣女仔 嬌聲嗲氣 佢地收入偏低 見你有返咁上下收入就視你為終身伴侶 有啲主見但係都聽你講野

C餐 港女 好高騖遠 對眼生係額頭 功利主義 成日認為自己最叻 仲意控制哂你全部野 又會睇低你收入低過你 飛機場

你會點揀?

可笑既係呢個世界仲有啲男人 好似前世搵唔到女咁
對住佢地千依百順 一步步將自己底線放低 早幾年十幾巴單野已經係例子

老老實實
你A B餐係咪FF出黎
然後食唔到C餐???

定係你食親都係屎
物以類聚?

又一個自以為是既港女
你未見過就等於無咩

真係
邊度有毒撚揀

港男溝唔到女就死毒撚
港女冇人要就男人問題

男人原罪

你有本事可以去溝鬼妹架妹台妹
無人話你錯

定係你食親都係屎
物以類聚?

又一個自以為是既港女
你未見過就等於無咩

真係
邊度有毒撚揀

港男溝唔到女就死毒撚
港女冇人要就男人問題

男人原罪

你有本事可以去溝鬼妹架妹台妹
無人話你錯

呢度d巴打都講到明唔會溝港女啦,係你jer著唔放又誅心之論又腦補唔溝因為溝唔到之嘛
其實成件事好簡單
第二 無人叫你食屎
第三 條女你自己揀
當然
日本既loser都係咁
所有野都有正反兩面
你已經係一個loser

between
唔係公主病果個港女
連登仔風向真係好易帶

人地講港女既不是就因為佢既港女係老蘭識
咁你d好港女又邊度識啊,中學定小學?

我要表達既point講得好清楚,你一係唔明就理解力太低,又誅心之論話我有心抹黑過份解讀就想像力太高
其實成件事好簡單
第二 無人叫你食屎
第三 條女你自己揀
當然
日本既loser都係咁
所有野都有正反兩面
你已經係一個loser

between
唔係公主病果個港女
連登仔風向真係好易帶

我唔係日本仔,都覺得香港好多女性性格難頂,對眼生喺頭頂

而且我係女人。
其實都唔洗講咩論唔論政,你唔係咁嘅港女就唔洗理咁多,因為只要你性格好少少唔係樣衰你自然搵到個好男人
其他毒唔毒L港唔港都唔關你事

冇用ga, 佢又準備老屈你巴扮絲死毒撚有心抹黑港女ga咋
我個女同事
女神樣 性格真係好好
一個人養全家
不過條仔都好有上進心

性格好既女仔唔係無
港女都唔係無
只不過呢個世界好公平
冷靜D照下鏡
睇下自己個樣
世上總要有你D咁既廢人

你同事係唔係你先
你會唔會做得出你同事嘅野先

唔係
我自問我做唔出
我由細到大都淨係遇過呢類人 我覺得我同佢地唔係同一個level

驚憤世撚屌以為我淨係識踩香港毒撚
我講一個台灣毒撚case
佢三十歲無野做 溝唔到女
然後就周圍踩台妹
話台妹要求無70K台幣唔嫁 食洋腸生性病
好撚鐘意架妹

點知有個住日本既台男就同佢講日本食洋腸仲勁過台妹
佢唔肯信

你話
loser真係無分國界
食洋腸拜金都無分國界
好處黎講
我覺得香港毒撚無台灣毒撚咁癲
頭先條港女講到冇人話你錯呢句,我想講其實成件事邊有分對錯 人地評論你難頂,你覺得主觀咪唔理佢,宜家係死都要證明對港女既批評全部都主觀唔客觀有偏心別有用意,但又冇實質證據

宜家搞到港女好似惡到連人評論下都唔比 更加反證到你地橫蠻

架仔第一句回應係啊係啊係我唔岩我錯哂真係劃龍點睛
我個女同事
女神樣 性格真係好好
一個人養全家
不過條仔都好有上進心

性格好既女仔唔係無
港女都唔係無
只不過呢個世界好公平
冷靜D照下鏡
睇下自己個樣
世上總要有你D咁既廢人

你同事係唔係你先
你會唔會做得出你同事嘅野先

唔係
我自問我做唔出
我由細到大都淨係遇過呢類人 我覺得我同佢地唔係同一個level

驚憤世撚屌以為我淨係識踩香港毒撚
我講一個台灣毒撚case
佢三十歲無野做 溝唔到女
然後就周圍踩台妹
話台妹要求無70K台幣唔嫁 食洋腸生性病
好撚鐘意架妹

點知有個住日本既台男就同佢講日本食洋腸仲勁過台妹
佢唔肯信

你話
loser真係無分國界
食洋腸拜金都無分國界
好處黎講
我覺得香港毒撚無台灣毒撚咁癲

我淨係知你頭先下下要講公正講客觀但宜家又講緊個別例子
其實我想講好耐

我一直都無針對某人係抹黑港女行為
而我事實上真係遇過抹黑cases 只不過講下心得
你地自己對號入座我都無乎
其實我想講好耐

講錯
除左個日本男
其實我想講好耐

點ga, 宜家又講個別例子定講整體啊,女人心好難捉摸啊
其實我想講好耐

點ga, 宜家又講個別例子定講整體啊,女人心好難捉摸啊

香港女仔有好有壞
唔好將個別例子=整體
咁樣你明未

我都知港女難頂起黎好撚想殺左佢
其實我想講好耐

此地無銀

香港女仔大部分都係貪慕虛榮
唔係話無貪慕虛榮嘅香港女仔,只不過佢地產量係極小數 而且都係比人mark 實咗
10個有 8個港女都希望釣到金龜,而唔係同自己鐘意嘅人同甘共苦
再加埋啲閪脾氣同當男朋友係老馮,人地有咁嘅評語都唔以外啦
仲洗唔洗拉埋食洋腸個啲講

唔好話貪慕虛榮,我當係女人崇優,係天性冇得怪,但問題係中日台會交戲換溫柔,而港女係擺明不公平交易吹啊 咁評一句難頂,然後就比人話loser係溝唔到先抹黑人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞