日本男:和港女戀愛是人生處罰遊戲

528 回覆
2490 Like 146 Dislike
我同過2個台灣人同 2個香港人拍過拖

4個個樣算得上係女神級(而家女神唔值錢)

2個香港女都係西面西得好多
係天生多人就佢 而少D 念其他人感受

而台灣妹係就係有公主病, 不過同香港女公主病程度差唔多
都係靚女, 天生自然多狗公追, 要咩狗公都會俾
但係你肯講, 台妹會改, 港女會話自己天生係咁, 真性情

當然, 我都係得4個 EX, 個性格係點好睇每個人嘅家庭同生長背景係點
走啊巴打,成班港女準備老屈你ff ga la

連登有愛
巴打

講到互相尊重
我再FF多少少
同港女拍拖
只要佢想打電話比你嘅時候
你電話就會響,而且你無得say no話唔得閒

日本女人嘅做法係會問左我先
「可唔可以打電話比你?」
確定左唔會阻住我先會是但一方打電話比對方
講完之後仲會講句
「真係多謝你同我講電話」又或者
「聽到你把聲我覺得精神返晒啦」

坦白講⋯到呢刻我都仲未接受到呢種反差同震撼

你同香港女人講咁係好,佢地會話呢啲係假呀,有機心呀,貪你錢緊係咁乜乜乜

其實你睇而家啲廢中大媽係點樣
你咪知道佢地教出黎嘅女會係點樣囉
班臭西無市場架啦
班臭西無市場架啦

你地繼續唱 港女依然大把市場
走啊巴打,成班港女準備老屈你ff ga la

連登有愛
巴打

講到互相尊重
我再FF多少少
同港女拍拖
只要佢想打電話比你嘅時候
你電話就會響,而且你無得say no話唔得閒

日本女人嘅做法係會問左我先
「可唔可以打電話比你?」
確定左唔會阻住我先會是但一方打電話比對方
講完之後仲會講句
「真係多謝你同我講電話」又或者
「聽到你把聲我覺得精神返晒啦」

坦白講⋯到呢刻我都仲未接受到呢種反差同震撼

你同香港女人講咁係好,佢地會話呢啲係假呀,有機心呀,貪你錢緊係咁乜乜乜

其實你睇而家啲廢中大媽係點樣
你咪知道佢地教出黎嘅女會係點樣囉

講開真假呢隻問題,唔知幾時開始有禮貌講客套就係虛偽就係假,唔睇場合不識大體就真性情

你冇家教咋真性情 男女都係啊
班臭西無市場架啦

睇下政府數據啦,港男娶大陸妹比身份證人換幾年溫柔都好過受港女氣啊
誰來懲罰我
選擇題:
A餐 日本女仔 好尊重你 通常都聽下你講 身材唔錯 結左婚會照顧屋企 但係要大部分人工都俾佢管

B餐 台灣女仔 嬌聲嗲氣 佢地收入偏低 見你有返咁上下收入就視你為終身伴侶 有啲主見但係都聽你講野

C餐 港女 好高騖遠 對眼生係額頭 功利主義 成日認為自己最叻 仲意控制哂你全部野 又會睇低你收入低過你 飛機場

你會點揀?

可笑既係呢個世界仲有啲男人 好似前世搵唔到女咁
對住佢地千依百順 一步步將自己底線放低 早幾年十幾巴單野已經係例子

老老實實
日本妹我就不予置評 因為無交流過
我識左一堆台灣FD有七年
你A B餐係咪FF出黎
然後食唔到C餐???
選擇題:
A餐 日本女仔 好尊重你 通常都聽下你講 身材唔錯 結左婚會照顧屋企 但係要大部分人工都俾佢管

B餐 台灣女仔 嬌聲嗲氣 佢地收入偏低 見你有返咁上下收入就視你為終身伴侶 有啲主見但係都聽你講野

C餐 港女 好高騖遠 對眼生係額頭 功利主義 成日認為自己最叻 仲意控制哂你全部野 又會睇低你收入低過你 飛機場

你會點揀?

對住佢地千依百順 一步步將自己底線放低 早幾年十幾巴單野已經係例子

老老實實
你A B餐係咪FF出黎
然後食唔到C餐???

定係你食親都係屎
我生存左二十幾年真係未見過C餐既女仔
物以類聚?
唔好咁憎佢住
佢有彈有讚
讚港女over30歲 都比較keep得好同靚女比率高
但無波
都有踩台妹公主病世界之絕 但波大
日女就30歲之後成個男人樣 但性格廚藝好

幾好笑 佢啲post

港女最喜歡男生
大笑左出嚟
選擇題:

你會點揀?

老老實實
你A B餐係咪FF出黎
然後食唔到C餐???

定係你食親都係屎
物以類聚?

又一個自以為是既港女
日本妹台灣妹係點我唔評論, 不過港女格衰就全世界通認
你未見過就等於無咩
其實成件事好簡單
第一 條港女無拎住把刀逼你同佢拍拖
第二 無人叫你食屎
第三 條女你自己揀
一個願打一個願挨怪得邊個
我唔明點解你班失敗者撞到十個港女就話全香港既女仔都係一撚樣
又或者唔肯承認自己做兵失敗就怪點解我付出咁多無回報
當然
台灣既loser都係差唔多
日本既loser都係咁
所有野都有正反兩面
我反而覺得當你覺得全XX既女仔都係咁個陣
你已經係一個loser

between
條日本撚屌講既港女係全香港既女仔
唔係公主病果個港女
如果上面講既係後者直接skip左我D野
連登仔風向真係好易帶
選擇題:

你會點揀?

老老實實
你A B餐係咪FF出黎
然後食唔到C餐???

定係你食親都係屎
物以類聚?

又一個自以為是既港女
你未見過就等於無咩

你未見過性格好既香港女仔就等於無咩?
班臭西無市場架啦

睇下政府數據啦,港男娶大陸妹比身份證人換幾年溫柔都好過受港女氣啊

好多人返大陸搵老婆 都一樣好多本地婚姻呀
只係好既比人mark實 差既你地溝唔到 仲有啲食洋腸姐
選擇題:

你會點揀?

老老實實
你A B餐係咪FF出黎
然後食唔到C餐???

定係你食親都係屎
物以類聚?

又一個自以為是既港女
你未見過就等於無咩

好既一早比人溝左 唯有等放盤 一放盤又即刻比人溝左 所以佢地見親都係衰
我個女同事
女神樣 性格真係好好
一個人養全家
近排佢條仔想買二手車(條仔窮撚)
然後佢就返多一份工同佢一齊供
日日上佢屋企幫佢搞掂報告 家務D野
不過條仔都好有上進心

性格好既女仔唔係無
港女都唔係無
只不過呢個世界好公平
冷靜D照下鏡
睇下自己個樣
同埋睇下你本銀行存摺有幾多錢先啦
如果人人都心想事成會天下大亂
世上總要有你D咁既廢人
最簡單,有嘢令港女唔高興就淨係閪面再叫你自己諗
屌那媽,我知你因咩事閪面就唔會俾你閪面啦
選擇題:

你會點揀?

老老實實
你A B餐係咪FF出黎
然後食唔到C餐???

定係你食親都係屎
物以類聚?

又一個自以為是既港女
你未見過就等於無咩

好既一早比人溝左 唯有等放盤 一放盤又即刻比人溝左 所以佢地見親都係衰

真係
性格又好樣又好既係中學個陣一早比人溝哂
邊度有毒撚揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞