日本男:和港女戀愛是人生處罰遊戲

528 回覆
2490 Like 146 Dislike
真係loser先會係到圍埋取暖

岩啊岩啊 邊堆圍緊爐大家有眼睇啦

醫生得六分

無source既野唔好當真
見到西醫同中醫同分已經唔洗睇

地產保護呢啲仆街都有1分
地盤水電血汗血就0分
所以話港女真係睇錢 唔係睇品格

地盤搵錢點都多過文員
真係loser先會係到圍埋取暖

岩啊岩啊 邊堆圍緊爐大家有眼睇啦

其實真正講缺點嘅留言又無港女回應,然後又話人圍爐,咁即係點
利申,非偏激,仍然相信有高質港女

巴打留留手,咪迫死d港女
呢D野講人
香港女仔住耐左 性格點都會改好少少

有POINT呀絲打
香港女仔無禮貌係因為我哋直率同坦白
同埋比較獨立自主同外向
樣貌身材係輸嘅但我哋性格心地好好多

最陰暗就係你地班人
咁多巴打理性討論,呢個po令我對連登改觀

醫生得六分

醫生搵咁多錢都係6分

上面太高lv姐 醫生同ceo女人正路都揀後者
班臭西無市場架啦

你地繼續唱 港女依然大把市場

睇下政府數據啦,港男娶大陸妹比身份證人換幾年溫柔都好過受港女氣啊

屌你老母仲好意思拎岀黎講
不甘寂寞,男人老狗無西屌咪叫雞囉
但係你班閹狗,要全香港幫你埋單
仲有港女你地有份縱容架
為左屌西尊嚴都唔要

港女西,你要娶日韓台妹我無意見
娶支那種就冚家躝番去支那
呢D野講人
香港女仔住耐左 性格點都會改好少少

有POINT呀絲打
香港女仔無禮貌係因為我哋直率同坦白
同埋比較獨立自主同外向
樣貌身材係輸嘅但我哋性格心地好好多

根本就係唔識欣賞我哋

終於明白點解港女無人要
原來最大問題係佢地完全唔覺自己有問題

同隻垃圾肥絲一鳩樣
港女西起上黎可以好西,好起上黎亦可以好好
攻心計嘅唔係無,但天真爛漫嘅亦唔少
兩句講哂,一樣米養百樣人,除此以外仲有人以群分,物以類聚

日/台女西起上黎可以好西,好起上黎亦可以好好
攻心計嘅唔係無,但天真爛漫嘅亦唔少
兩句講哂,一樣米養百樣人,除此以外仲有人以群分,物以類聚

巴打先唔講你既評論會唔會太大道理,宜家就討論緊似乎難頂既港女係佔多數

若然要話港女嘅不是,不外乎都係追洋腸、貪慕虛榮、唔現實、成日西面、發埋啲戇鳩脾氣、野蠻、以為全世界都係兵圍住佢一個黎轉、有事就男人大丈夫頂哂、無事就男女平等、消費身邊嘅朋友、唔識大體、唔識跟場合講嘢做嘢。
總之低質嗰班港女真係好撚可怕
利申,無一碌鳩打哂一船人

不過咁講,呢種港女真係莫講話拍拖,日常生活遇到佢已經係家門不幸

我識D 香港女仔係有齊咁多不是
單單個樣係上上級數都有呢D 病
係連中等樣都係咁

台灣妹普遍會好好多, 最少唔會全部“不是”集於一身

個人認識嘅女仔有限,
或者同我出身成長經歷之下,
認識嘅女仔都係
歡迎持相反意見討論下
班臭西無市場架啦

睇下政府數據啦,港男娶大陸妹比身份證人換幾年溫柔都好過受港女氣啊

仲有港女你地有份縱容架
為左屌西尊嚴都唔要

咁燥做乜 有班廢老廢鳩娶大陸妹係客觀事實,宜家又冇鼓勵人娶大陸妹
班臭西無市場架啦

仲有港女你地有份縱容架
為左屌西尊嚴都唔要

咁燥做乜 有班廢老廢鳩娶大陸妹係客觀事實,宜家又冇鼓勵人娶大陸妹

點解持相反意見果D 咁鐘意講“部分”(叫人唔好以偏概全係反方講先)
或都有部分香港男叫雞變娶老婆
但我認識當中有部分係正式交友下婚嫁

有次去過深圳高級會所食野
見過幾 pair 情侶都係香港男+大陸妹
求其一個路人甲日本仔踩下港女,成班連登仔就用黎圍爐取暖
班臭西無市場架啦

仲有港女你地有份縱容架
為左屌西尊嚴都唔要

點解持相反意見果D 咁鐘意講“部分”(叫人唔好以偏概全係反方講先)

我分享少少啦
我上一條女就廣州人黎,佢比起我遇過嘅港女,無論儀態、家務、細心各方面都更加好
當初都覺得係唔應該同大陸人拍拖,不過原來廣州人同香港人都真係幾似同埋同聲同氣(至少佢屋企係),所以後來都接受到
利申,唔係貪錢/身分證,兩樣佢都有

上一代香港男娶大陸妹有好下場嘅,
女方大多數都係來自廣東省嘅多
通常 來自兩湖川貴D 都無好下場
識嘅大陸女仔叫幫佢做野都會嗲下你
同埋 普遍大陸台灣女仔都樂觀過香港女仔好多
同佢哋好易成日開開心心過一日

但同香港嘅女仔相處快樂回憶真係會少好多
班臭西無市場架啦

仲有港女你地有份縱容架
為左屌西尊嚴都唔要

下話,岀面大把post吹捧緊
娶支那妹無問題,番支那團聚就得
咁唔排除支那有好人嘅
港女都有溫柔啦係咪
永遠都係睇人地最西果班有幾西 唔會睇人地有幾好 覺得自己冇最西果班人咁西就得 依d就係港女

因為港女自己永遠岩撚哂

-唔諗下條女西係因為自己冇財才口才,唔見對有$仔/厹西,厹既口才就一堆女女比西佢上

-得不到的就是西

有才能之士一定唔會貶及他人,重要係女人

講出黎唔怕比人笑咩

不如進修下自己,攻高,好過成個街市佬淨係屌D港女點西點西啦

堂堂男子漢,好難睇

up乜 有冇人翻譯

會唔會太傷你自尊心呀

你對暗瘡又窮既肥婆會唔會西面吖

sosad

條臭雞嬲撚到傻撚左

所以d毒撚就係咁不思進取,比人西面自尊心受創 ,
就一味屌人地點洋腸點港女。
咁既女重乜咁上心呀? 值得成日提?
佢格衰自有佢既果,人地鐘意食咩腸, 關你差事咩

講到尾就係唔抵得唔比你食,又唔忿氣比女冷待白眼,冇面
其實男人咪一樣咁勢利 ,都會睇低你揾得$小/打份奴工/死毒撚/帶咩錶嘩?etc
不過佢地根本唔洗踩你,以王者眼神睥一睥你就夠

好心啦,係男人既就有返d傲氣自強d,做有用有作為既野,改進下自己乜乜乜,
等班女有一日奶返你鞋底至係路呀?!

財又無都無問題, 口才又無,連雀仔你都氹唔到
君不見d厹日日諗食咩女好? d女又會日日含晒春咁比隻西人?
厹都叫做默默耕耘, d女唔係個天跌落黎
你呢? 重係連登日日踩d女呀?

有返咁上下才能/水平既人,只會睇自己不足去改進,
唔係眼裏口裏,理埋d呀豬呀狗又洋腸又西不值一提既事
eg開間鋪頭人地唔買你d野又負評,唔諗下間鋪邊樣出事,一味屌人唔識貨,運吉

作為男人小家種過街市婆三姑六婆,只係識日日踩港女
真係人唔笑狗都吠
永遠只係一條比人西面/睇唔起既可憐虫
拍拖拍到要拎批文 你班港女仲好意思?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞