日本男:和港女戀愛是人生處罰遊戲

528 回覆
2490 Like 146 Dislike
其實我想講好耐

我一直都無針對某人係抹黑港女行為
而我事實上真係遇過抹黑cases 只不過講下心得
你地自己對號入座我都無乎

點ga, 宜家又講個別例子定講整體啊,女人心好難捉摸啊

香港女仔有好有壞
唔好將個別例子=整體
咁樣你明未

我都知港女難頂起黎好撚想殺左佢

我一直都明,係串你反駁人地批評港女就話人個別例子,然係自己論證港女好就用個別例子

咁樣你明未
港女西起上黎可以好西,好起上黎亦可以好好
攻心計嘅唔係無,但天真爛漫嘅亦唔少
兩句講哂,一樣米養百樣人,除此以外仲有人以群分,物以類聚

佢地唔會明

日/台女西起上黎可以好西,好起上黎亦可以好好

巴打先唔講你既評論會唔會太大道理,宜家就討論緊似乎難頂既港女係佔多數
選擇題:
A餐 日本女仔 好尊重你 通常都聽下你講 身材唔錯 結左婚會照顧屋企 但係要大部分人工都俾佢管

B餐 台灣女仔 嬌聲嗲氣 佢地收入偏低 見你有返咁上下收入就視你為終身伴侶 有啲主見但係都聽你講野

C餐 港女 好高騖遠 對眼生係額頭 功利主義 成日認為自己最叻 仲意控制哂你全部野 又會睇低你收入低過你 飛機場

你會點揀?

可笑既係呢個世界仲有啲男人 好似前世搵唔到女咁
對住佢地千依百順 一步步將自己底線放低 早幾年十幾巴單野已經係例子

老老實實
日本妹我就不予置評 因為無交流過
我識左一堆台灣FD有七年
你A B餐係咪FF出黎
然後食唔到C餐???

定係你食親都係屎
我生存左二十幾年真係未見過C餐既女仔
物以類聚?

我真係見過
就算係中上級嘅香港女都功利D
就算純嘅香港女仔功利主義都多過台灣妹
日本妹未拍過拖 不置評
但係B餐我見過, 食過兩次(2個台灣女友)
講講背景先, 果兩個台灣女友係中產家庭, 家庭完好,興趣係唱歌跳舞, 唔煙唔酒

我嘅經驗真係唔覺台灣妹重機心, 單純過香港女仔, 同內心世界無覆雜
你話比台灣妹聽兩個人相處問題
台灣妹就改善下,
而香港女仔會叫你“錫佢包容佢”, 依然我行我素

agger
香港女仔大部分都係貪慕虛榮
唔係話無貪慕虛榮嘅香港女仔,只不過佢地產量係極小數 而且都係比人mark 實咗
10個有 8個港女都希望釣到金龜,而唔係同自己鐘意嘅人同甘共苦
再加埋啲閪脾氣同當男朋友係老馮,人地有咁嘅評語都唔以外啦
仲洗唔洗拉埋食洋腸個啲講

唔好話貪慕虛榮,我當係女人崇優,係天性冇得怪,但問題係中日台會交戲換溫柔,而港女係擺明不公平交易吹啊 咁評一句難頂,然後就比人話loser係溝唔到先抹黑人

洋腸又會頂得順啲港女脾氣?
洋腸又一定受人當老馮?
不如話你地無本事 食唔住條女
唔係話無貪慕虛榮嘅香港女仔,只不過佢地產量係極小數 而且都係比人mark 實咗
10個有 8個港女都希望釣到金龜,而唔係同自己鐘意嘅人同甘共苦

唔好話貪慕虛榮,我當係女人崇優,係天性冇得怪,但問題係中日台會交戲換溫柔,而港女係擺明不公平交易吹啊 咁評一句難頂,然後就比人話loser係溝唔到先抹黑人

洋腸又一定受人當老馮?

代表咩自己諗
題外話 聽下就算啦下
有時候其他forum都有類似呢D post

台男好鐘意踩台妹無70K唔嫁 結婚個陣要300萬禮金 (台幣)
(事實上我覺得台妹個樣都幾得下 然後我都未遇過佢地講個種)
日男多數踩日妹食洋腸 同埋得OL係靚女 高中生既話台妹好少少
(不過我朋友佢娶左個架妹真係樣好性格好 佢本身都係靚仔黎)
韓男都差唔多 但係我覺得泡菜妹好嘈
我一個住美國朋友同我講美國妹公主病起黎連一般常識都無
其實我想講好耐

我一直都無針對某人係抹黑港女行為
而我事實上真係遇過抹黑cases 只不過講下心得
你地自己對號入座我都無乎

點ga, 宜家又講個別例子定講整體啊,女人心好難捉摸啊

香港女仔有好有壞
唔好將個別例子=整體
咁樣你明未

我都知港女難頂起黎好撚想殺左佢

姐係好似抽樣檢查咁,一萬個有一兩個例子係咁你就可以話係"個別例子"
十個有八個都係咁嘅時候 呢啲叫做 "整體"
講咗乜自己領略下

算啦佢地唔會明,咩可以好西可以好好,講緊啊媽係女人大道理仲以為自己好撚醒

仲要列明係“一部分香港女仔”而唔係“全部香港女仔”

當中自卑心態好似大陸人一樣

普通人不嬲講“整體”, 但都會知道有一小部分唔係港女性格, 易相處嘅女仔

仲要列明係“一部分香港女仔”而唔係“全部香港女仔”

當中自卑心態好似大陸人一樣

普通人不嬲講“整體”, 但都會知道有一小部分唔係港女性格, 易相處嘅女仔

佢地眼中只要有一個港女係好女仔我地都唔可以話港女

洋腸又一定受人當老馮?

代表咩自己諗

咁樣代表咩

洋腸又一定受人當老馮?

代表咩自己諗

咁樣代表咩

台妹so easy排第6, 港女so easy排第1, 你話代表咩呢可
True

洋腸又一定受人當老馮?

代表咩自己諗

咁樣代表咩

台妹so easy排第6, 港女so easy排第1, 你話代表咩呢可

你要咁諗我無辦法
原本我仲想講呢個萬能key係loser拎黎打飛機既圖黎

洋腸又一定受人當老馮?

代表咩自己諗

咁樣代表咩

你要咁諗我無辦法

你要唔認我都冇辦法
我仲想講呢個係你邏輯力低既證明黎

洋腸又一定受人當老馮?

代表咩自己諗

咁樣代表咩

你要咁諗我無辦法

絲打, 你柒左就認左佢好無?

如果你日常生活嘅說話態度咁差
拜託你唔好破壞我對香港女仔嘅整體形象
我識嘅香港女仔都好壞参半

你同我認識嘅“整體”香港女仔唔報輸性格一樣

你D 論調已經變左成個大陸妹論調一樣

洋腸又一定受人當老馮?

代表咩自己諗

咁樣代表咩

你要咁諗我無辦法

絲打, 你柒左就認左佢好無?

如果你日常生活嘅說話態度咁差
拜託你唔好破壞我對香港女仔嘅整體形象
我識嘅香港女仔都好壞参半

你同我認識嘅“整體”香港女仔唔報輸性格一樣

你D 論調已經變左成個大陸妹論調一樣

扮咩啊你 死毒撚正loser有心抹黑我地班清泉好港女
真係loser先會係到圍埋取暖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞