日本男:和港女戀愛是人生處罰遊戲

528 回覆
2490 Like 146 Dislike
好彩我條女唔係港女性格

定係你食親都係屎
我生存左二十幾年真係未見過C餐既女仔
物以類聚?

又一個自以為是既港女
日本妹台灣妹係點我唔評論, 不過港女格衰就全世界通認
你未見過就等於無咩

你未見過性格好既香港女仔就等於無咩?

好既一早比人溝左 唯有等放盤 一放盤又即刻比人溝左 所以佢地見親都係衰

真係
性格又好樣又好既係中學個陣一早比人溝哂
邊度有毒撚揀

港男溝唔到女就死毒撚
港女冇人要就男人問題

男人原罪

由頭到尾都冇講男人問題 係你地針對港女全部都係衰姐
你有能力咪溝台妹架妹鬼妹 冇人阻止你

好多女人負皮
其實都有唔少好女仔 識過唔少

佢哋識唔到呢可能

就嚟變埋都市傳說
台女
1,會站係你個方 幫你諗下 要求唔會太過分
2,身材好d
3,會欣賞 or 專重 男方d 冇用既興趣 eg:踢波,打籃球
4,佢地個種唔係虛偽囉 耐左就知

港女
1,實際d ,實際到唔好阻住佢搵好碼頭
2,會欣賞d 搵到錢既職業 倫敦金 保險 警察
3,會叫你介左d 冇用又浪費時間既興趣 eg:踢波,打籃球
用呢d 時間黎上進d 搵多d 錢
4,溫柔過佢既人 佢會定義為 虛偽 份曬野
唔會諗人地本身 性格係溫柔

結論 : 同港女拍拖好d 會令到你份人變得上進d

但你唔再係你
只會變咗港女嘅太監
你罰我啦
香港女仔大部分都係貪慕虛榮
唔係話無貪慕虛榮嘅香港女仔,只不過佢地產量係極小數 而且都係比人mark 實咗
10個有 8個港女都希望釣到金龜,而唔係同自己鐘意嘅人同甘共苦
再加埋啲閪脾氣同當男朋友係老馮,人地有咁嘅評語都唔以外啦
仲洗唔洗拉埋食洋腸個啲講

唔好話貪慕虛榮,我當係女人崇優,係天性冇得怪,但問題係中日台會交戲換溫柔,而港女係擺明不公平交易吹啊 咁評一句難頂,然後就比人話loser係溝唔到先抹黑人

洋腸又會頂得順啲港女脾氣?
洋腸又一定受人當老馮?
不如話你地無本事 食唔住條女

我個女同事
女神樣 性格真係好好
一個人養全家
近排佢條仔想買二手車(條仔窮撚)
然後佢就返多一份工同佢一齊供
日日上佢屋企幫佢搞掂報告 家務D野
不過條仔都好有上進心

性格好既女仔唔係無
港女都唔係無
只不過呢個世界好公平
冷靜D照下鏡
睇下自己個樣
同埋睇下你本銀行存摺有幾多錢先啦
如果人人都心想事成會天下大亂
世上總要有你D咁既廢人

你同事係唔係你先
你會唔會做得出你同事嘅野先

唔係
我自問我做唔出
我由細到大都淨係遇過呢類人 我覺得我同佢地唔係同一個level

驚憤世撚屌以為我淨係識踩香港毒撚
我講一個台灣毒撚case
佢三十歲無野做 溝唔到女
然後就周圍踩台妹
話台妹要求無70K台幣唔嫁 食洋腸生性病
好撚鐘意架妹

點知有個住日本既台男就同佢講日本食洋腸仲勁過台妹
佢唔肯信

你話
loser真係無分國界
食洋腸拜金都無分國界
好處黎講
我覺得香港毒撚無台灣毒撚咁癲

我淨係知你頭先下下要講公正講客觀但宜家又講緊個別例子

上面唔係講得無道理
我女朋友同我講,日本女性開始會想同外國人拍拖
原因係日本男人性格上無外國人咁細心同體貼
但所謂嘅「外國人」,唔一定係洋腸架
總之溝通到要係重點,價值觀相似都係重點
佢鐘意我都係因為得對佢好同尊重佢(梗係啦,比港女訓練左咁耐)
呢樣野佢話日本男人就做唔到啦。
所以學完日文之後去識日本妹絕對係有得諗
巴打們唔好放棄呢個夢想
唔係話無貪慕虛榮嘅香港女仔,只不過佢地產量係極小數 而且都係比人mark 實咗
10個有 8個港女都希望釣到金龜,而唔係同自己鐘意嘅人同甘共苦

唔好話貪慕虛榮,我當係女人崇優,係天性冇得怪,但問題係中日台會交戲換溫柔,而港女係擺明不公平交易吹啊 咁評一句難頂,然後就比人話loser係溝唔到先抹黑人

洋腸又一定受人當老馮?

叫雞都要睇性格

洋腸又一定受人當老馮?

叫雞都要睇性格

你行街不如留意下
好多洋腸跟住個Asian女人都係頭dup dup
基本上我覺得講英文嘅華人女性都係十分惡頂
我個女同事
女神樣 性格真係好好
一個人養全家
近排佢條仔想買二手車(條仔窮撚)
然後佢就返多一份工同佢一齊供
日日上佢屋企幫佢搞掂報告 家務D野
不過條仔都好有上進心

性格好既女仔唔係無
港女都唔係無
只不過呢個世界好公平
冷靜D照下鏡
睇下自己個樣
同埋睇下你本銀行存摺有幾多錢先啦
如果人人都心想事成會天下大亂
世上總要有你D咁既廢人

你同事係唔係你先
你會唔會做得出你同事嘅野先

唔係
我自問我做唔出
我由細到大都淨係遇過呢類人 我覺得我同佢地唔係同一個level

驚憤世撚屌以為我淨係識踩香港毒撚
我講一個台灣毒撚case
佢三十歲無野做 溝唔到女
然後就周圍踩台妹
話台妹要求無70K台幣唔嫁 食洋腸生性病
好撚鐘意架妹

點知有個住日本既台男就同佢講日本食洋腸仲勁過台妹
佢唔肯信

你話
loser真係無分國界
食洋腸拜金都無分國界
好處黎講
我覺得香港毒撚無台灣毒撚咁癲

我淨係知你頭先下下要講公正講客觀但宜家又講緊個別例子

上面唔係講得無道理
我女朋友同我講,日本女性開始會想同外國人拍拖
原因係日本男人性格上無外國人咁細心同體貼
但所謂嘅「外國人」,唔一定係洋腸架
總之溝通到要係重點,價值觀相似都係重點
佢鐘意我都係因為得對佢好同尊重佢(梗係啦,比港女訓練左咁耐)
呢樣野佢話日本男人就做唔到啦。
所以學完日文之後去識日本妹絕對係有得諗
巴打們唔好放棄呢個夢想

你去溝台灣妹都一樣
兩個台灣EX 都話我無咩大男人性格
好尊重佢哋
真係比香港女仔訓練得多

架妹

日本妹點會唔打扮

你地繼續唱 港女依然大把市場

睇下政府數據啦,港男娶大陸妹比身份證人換幾年溫柔都好過受港女氣啊

屌你老母仲好意思拎岀黎講
不甘寂寞,男人老狗無西屌咪叫雞囉
但係你班閹狗,要全香港幫你埋單
仲有港女你地有份縱容架
為左屌西尊嚴都唔要

港女西,你要娶日韓台妹我無意見
娶支那種就冚家躝番去支那

咁燥做乜 有班廢老廢鳩娶大陸妹係客觀事實,宜家又冇鼓勵人娶大陸妹

點解持相反意見果D 咁鐘意講“部分”(叫人唔好以偏概全係反方講先)
或都有部分香港男叫雞變娶老婆
但我認識當中有部分係正式交友下婚嫁

有次去過深圳高級會所食野
見過幾 pair 情侶都係香港男+大陸妹

我分享少少啦
我上一條女就廣州人黎,佢比起我遇過嘅港女,無論儀態、家務、細心各方面都更加好
當初都覺得係唔應該同大陸人拍拖,不過原來廣州人同香港人都真係幾似同埋同聲同氣(至少佢屋企係),所以後來都接受到
利申,唔係貪錢/身分證,兩樣佢都有

上一代香港男娶大陸妹有好下場嘅,
女方大多數都係來自廣東省嘅多
通常 來自兩湖川貴D 都無好下場
識嘅大陸女仔叫幫佢做野都會嗲下你
同埋 普遍大陸台灣女仔都樂觀過香港女仔好多
同佢哋好易成日開開心心過一日

但同香港嘅女仔相處快樂回憶真係會少好多

台妹架好開心啲 冇咁現實 因為佢地冇係香港生活過 我諗女人個個係香港長大 個個都現實 有時係社會問題 你怪得晒港女咩?
你想一直都令女人開心 可以 唔好帶佢地黎香港生活就keep住保鮮喇

睇下政府數據啦,港男娶大陸妹比身份證人換幾年溫柔都好過受港女氣啊

仲有港女你地有份縱容架
為左屌西尊嚴都唔要

咁燥做乜 有班廢老廢鳩娶大陸妹係客觀事實,宜家又冇鼓勵人娶大陸妹

點解持相反意見果D 咁鐘意講“部分”(叫人唔好以偏概全係反方講先)

我分享少少啦
我上一條女就廣州人黎,佢比起我遇過嘅港女,無論儀態、家務、細心各方面都更加好
當初都覺得係唔應該同大陸人拍拖,不過原來廣州人同香港人都真係幾似同埋同聲同氣(至少佢屋企係),所以後來都接受到

台妹架好開心啲 冇咁現實 因為佢地冇係香港生活過 我諗女人個個係香港長大 個個都現實 有時係社會問題 你怪得晒港女咩?
你想一直都令女人開心 可以 唔好帶佢地黎香港生活就keep住保鮮喇

邊到都有社會問題架啦
睇你個人係咪隨波逐流嘅
東京都係大城市,一樣係紙醉金迷
睇你興趣係邊嘅嘖
最慘就係香港女仔無撚腦,邊個邊個話啲咩係好就狗衝去跟隨
你睇啲港媽迫撚到啲仔女死咁滯,就係因為呀邊個邊個個女都係咁做,我唔做咪好無面?

港女表面上好獨立,但其實都係要威要曬命好倚賴他人嘅認同
戇鳩鳩生勾勾唔係真係潮文入面鳩吹架
事實上大部分人連自理嘅能力都無
全世界圍住佢轉就最好不過啦
負評都係太監兵同死臭雞

仲有港女你地有份縱容架
為左屌西尊嚴都唔要

我分享少少啦

邊到都有社會問題架啦
睇你個人係咪隨波逐流嘅
東京都係大城市,一樣係紙醉金迷
睇你興趣係邊嘅嘖
最慘就係香港女仔無撚腦,邊個邊個話啲咩係好就狗衝去跟隨
你睇啲港媽迫撚到啲仔女死咁滯,就係因為呀邊個邊個個女都係咁做,我唔做咪好無面?

港女表面上好獨立,但其實都係要威要曬命好倚賴他人嘅認同
戇鳩鳩生勾勾唔係真係潮文入面鳩吹架
事實上大部分人連自理嘅能力都無
全世界圍住佢轉就最好不過啦

呢個真
如果你得罪香港女朋友D 姊妹團
女方無得曬命
通常都會叫你同佢分手

但係台灣妹姊妹團 相對上易搞好多
起碼唔會西你口面D

你地繼續唱 港女依然大把市場

仲有港女你地有份縱容架
為左屌西尊嚴都唔要

我分享少少啦

點解係 “全部都係社會嘅錯, 唔係錯在我”嘅觀念

我指出 “事實 ”,你點解釋都好
“台灣大陸女仔樂觀過香港女仔” 呢個印象我都係無變過

其他巴打都話過, 社會問題唔單止日本香港都有, 係連台灣都有

你要坐井觀天仲點討論落去

架妹

日本妹點會唔打扮

大阪奇行種je
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞