[搵食姐]大學性價比最低既科目

398 回覆
419 Like 9 Dislike
仲未講精算,到依家死左太多人

精算INTERN都20K+ WOR, 咁都伏?

邊個鋪intern開20k+?

AIA

唔知堅定流, 可能條友同我吹水

如果係AIA嘅話都幾肯定係吹水

一般係幾多

一半左右就差唔多

通常一半樓下
translation

有冇CU trans grad 可以解答下
其實係睇咩大學。有朋友係英國藥劑top1大學讀完大把香港醫院請

關咩事
點解冇accounting

走啦唔想搞大佢
點解冇accounting

走啦唔想搞大佢

4-5年前個個狗衝去讀
一定Chinese medicine

邊間

今年英國藥劑排第一,自己揾下。幾個朋友都有香港醫院既offer

唔知係咪講緊Nottingham, 如果係都正常

其實係佢地眼中,最top果班會係想入藥廠(eg GSK)既chemical plant 到搞研新藥/ medicinal chemistry

係。但都會有啲人想返香港做(可能屋企人要求)

只係想講睇咩大學而請人

英國grad 香港有牌咩?
其實係睇咩大學。有朋友係英國藥劑top1大學讀完大把香港醫院請

邊間

今年英國藥劑排第一,自己揾下。幾個朋友都有香港醫院既offer

唔知係咪講緊Nottingham, 如果係都正常

見到notttingham就即請? 少年你太年輕了

我就是Journalism
Soc Sci 話說大個出嚟做咩
Soc Sci 話說大個出嚟做咩

我都想知
Psycho
HKU 同 CU邊間會無咁乞

咪讀啦
你讀完人地讀一年ma等如你讀4年
除左想讀上去專科or做counseling
唔係咪讀

一車車心理學畢業既走去讀msw
心諗點解當初又唔直接入社工呢
社工依一行仲要係學士個光環大過非社工本科既msw

邊個鋪intern開20k+?

AIA

唔知堅定流, 可能條友同我吹水

如果係AIA嘅話都幾肯定係吹水

一般係幾多

一半左右就差唔多

通常一半樓下

鳩小陣啦 精算intern邊有20k咁撚多
一半就差唔多
點解成日都有post話邊科邊科伏
講到全部科都唔讀得咁

唔信可以駛廿萬加幾年時間去讀
Grad左出黎體驗下人地講既野堅定流
文學院
測量邊有得輸
Psycho
HKU 同 CU邊間會無咁乞

咪讀啦
你讀完人地讀一年ma等如你讀4年
除左想讀上去專科or做counseling
唔係咪讀

一車車心理學畢業既走去讀msw
心諗點解當初又唔直接入社工呢
社工依一行仲要係學士個光環大過非社工本科既msw

心理degree非專科
要讀埋master 先叫專業人士
但心理master競爭大 咪轉去讀MSW
因為呢度係香港
一定Chinese medicine

同意,收分高,best 5要29 or 30先入到中大中醫,收分高過law同精算

喂大佬,我有30分唔讀qfin唔讀physio賺大錢?

仲同你讀6年先拎個萬幾蚊人工?

讀緊Cu Bio, 又係等乞食
Psy上coun psy一樣搵到錢,資歷淺學緊師都收緊500/hr,資深既1000/hr,搵唔搵到睇你專攻邊個範疇。ed psy投資時間同讀醫一樣多,但講緊請個顧問醫生比到可能200k既時候,EP先得60k
利申16 ug grad 乞緊食,識人做緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞