不如collar解散啦好嗎?成隊根本係靠ivyso一個撐起

577 回覆
1254 Like 361 Dislike
COLLAR嘅歌其實真係唔差
又次次唔同style
寶礦力mv歌舞都唔錯 但比抄歌佬搞柒曬
Off on好能正但宣傳咗一陣就有紅館意外

個人嚟講最鍾意neverneverland
冇諗過女團第二首會出呢類chill chill哋嘅歌
幾impressed
唱Sinnie 跳yanny
呢單嘢真係勁痴線
然後間公司同條女都仲係繼續扮冇事發生咁
覺得off on個MV幾好睇
忍唔住睇左幾次

動森都話俾環球拖累
領上半嘅資源多過鏡錯初出道加埋好多,冠軍歌都好似兩首
咁都聚唔到死忠再靠同情票衝入五強

真強推之恥到嚇親
真,而且每首歌都有出新團隊造型

之前明明每次出新歌淨睇ig預告+造型相都勁有feel
試下ivy so同candy一走
成團冇埋都似
件傻鳩花妹一開始話唔睇樣
而家點
睇好嘅marf紅唔起
最靚嘅ivy so日日接廣告接到手軟
一個帶十一
最撚柒個件gao影都冇埋
證明咗靚女先係最紅
既生炎 何生彥
睇到樓上有人竟然話無support領…咁error算咩
好cute

真 整件師奶入去
青春嘅歌全部唔洗玩lu
型格嘅歌又唔岩大眾口味
兩頭唔到岸
成團其實根本唔知做緊乜鳩
放養天團
全年暫時得一首團歌(應該會再多一首)+3集團綜

不過我真心鍾意 on off 個MV
強推之恥還強推之恥
唔知新人金跳唔跳呢首
其餘兩個大媽唔講啦,一個真實大媽,一個個樣似大媽

新人嚟講Support算唔少
但可惜次次都總係有意外推唔起
Support基本上係近年最多 隨時多到仲未回到本
意外就真既 一樣還一樣
話無support就真係對error好唔公平
最欣賞肯試唔同style 得嚟 又幾好聽好睇
本身以為女團都會好似鏡咁 每首團歌都行差唔多style
X2 聲真係好過Winka
Marf形象劍走偏鋒係難入屋啲
但唔係冇得栽培

Ivy so形象唔止係靠靚女
而且係靠relatable
靚得黎又有種樸實無華既親和力
Error又有劇又有show,而且團員獨立發展既廣告同歌都唔少,幫保錡洗底都花唔少功夫啦,又點會真係放養

Collar資源多真係只係得頭半年,而且佢地斷崖式cut off資源仲要同佢哋自己表現/人氣無關,呢個先係最冤枉
依幾個月啲宣傳真係唔見晒
頭半年明明出得好密
依家得返個寶礦力代言人可以集合
個團好似生命倒數緊咁
Error早期出道零資源 poki想出歌都捱左幾年綜藝先有
Error果啲資源係捱返黎 靠自己捱到多廣告之後先有
性質唔同掛
Lolly Talk跳其實好多個都得
Yanny Tania都跳得好好

唱整體係爭d
不過建議你起碼聽下Sinnie d solo歌再評論係咪無個得
邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞