不如collar解散啦好嗎?成隊根本係靠ivyso一個撐起

577 回覆
1254 Like 361 Dislike
其實Marf係被齊陰髮型+參加造星時嘅固有印象累事,加埋又被前FC Admin狙擊,搞到佢係連登被人反得好勁
yolica 宜家發展得幾好吖,唔洗入Collar喇。
sistar孝琳咪又係正 根本正嘅小麥肌都係正
但始終達唔到collar可以幫high-end brand賣廣告o既級數
做女團歌手有機會上903/881/各音樂平台, 甚至去到外地樂壇
但屈埋viutv裡面做藝員就難有突破
除非被其他老闆睇中請去拍電影
真?我見meimei好似phobus咁下下carry成隊
講真Marf中分真係屌打好多人 話樣衰果班係咪睇開泡菜人造人
講真泡菜人真係屌打老雞團
話樣靚果班係咪睇開屯門娜娜驅風

靚過你就話人整容
樣衰過你就係應分

咁同啲小粉紅有咩分別
我覺得韓國嗰啲實在係超班無得比,雖然我唔知道佢哋係咪整容,但確實佢哋係幾靚既

但marf又未去到屯門娜娜咁癲啊
除非天生鍾意黑黑實實既女人
Collar淨係膚色已經輸哂俾韓團
人地白白淨淨,香港女團唔係黃就係黑

今時今日
係歐美, "黑而不實"先至有市場喎
前排美帝有選美, 個冠軍係又黑又肥o既跨性別人
滴滴泥o的番拍o既戲, 都陸續搵"黑肥跨殘基"做主角
如果佢係唔啱嘅 自然市場就會淘汰
你咪9up,佢只係啱啱年過30啫
反而Sumling就真係夠秤生得出AfterClass四個成員
正常? 算好好啦 你睇下collar
係間公司話要告蛋
除非屈落fc度?

間公司個mindset其實想點?
呢下錄音真係牽涉好多錢, 好大利益衝突?
迫蛋趕走自己班fans, 有乜著數?
間公司又其實有冇做過實事去幫蛋發展?
個樣似豬,我食豬扒就諗起佢個豬樣
大家都3字頭 但個樣差勁遠
真心既 兩邊都聽過live黎計雖然得一兩次 collar平均除左一兩個走音之外真好過Lollytalk整體
唔記得歌詞 入錯key 成句唔唱 甩beat咩都有
不過meimei個人計係絕對合格有突既 係咪好好就觀點問題啦
Candy其實唔差喎
第三隊幾有potential,成員自己包辦作曲編曲、填詞,個定位係走非主流創作路線
Marf平時成日活動影相都黑面咁 好串咁
最近反而睇完小薯茄對Marf有改觀
覺得佢其實幾善良 係咁講啲鼓勵說話比finally
IvySo and her friends
仲有candy
冇人明架
間公司啲做事手法好柒架
有段錄音話tg grp入面既fans講野唔代表啲咩
又話啲野冇上新聞佢地唔會知
個時佢地每做一樣野 都係比人屌到仆街
淨係係fc幫蛋出到架巴士個日就出聲明一腳踢走蛋fc再quit grp已夠癲 用完即棄
不過佢地冷處理到依家要走既走冇咩人再理幾成功
當中仲有啲內幕係有班人想掌控晒8個fansclub既故事
Ivy so solo算
其他全部垃圾黎
接受到marf蒙面
決賽成績只係表面數字嚟嘅啫,況且本身造星 由96強入60強嘅參賽者已經存在著一個好大嘅爭議,本身已經難以服眾
又黑又冇波冇籮先死呢
第三隊,應該話Val,係最識得唱歌果個
咩技巧都齊晒,唔係唱K腔

但偏偏佢哋唔玩主流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞