[2022/23 #73]連登巴膠怒屌死氣喉暨圍插屎水38/42強行村村通專區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
留名睇秋先生又出黎發晦氣
用咗十幾年時間分批搬碼頭
天星碼頭最後一個搬去
由西環開始一路填海
一路將碼頭搬過去
居民投訴 RAS 救唔到過雙白線

269M 都試過派12米上去啦
中環如果摩天輪塊地落成應該都ok

其實中環海岸最大問題係... 某強力摺被部隊係度阻鳩住晒
屎水fans : 將南最衰290 比左狗公
290 油水線應該要比屎水

皇后山最衰78A 比狗公
78A 比屎水啲長途線會多返人搭 (?)

屯門 最衰運豬署逼屎水開線
下次應該等入伙超過一半先開大兩味

https://youtu.be/2UUWwXo208o

交匯處起步到隧道出口10分鐘

中間東隧支路2收1,唔知會唔會變成TA黑點

12月用月票坐p960 p968仲有無回贈?
50M/K54
249X 一向兩繁頂閘
係其他時間拍烏蠅
如果係做深水埗魚嘅話
而家搵 793 青山道轉欽州街出長沙灣道都可以嘅
大埔道啲魚叫佢哋行過嚟啦
有傳英軍艦係填海區下面。
係冇得轉
但以前有一排係行大酒店後面條隧道上去
以前未有火車嗰陣
入書展的話搭船一定方便過藍色線

但事實咁講
即使舊灣仔碼頭個位都唔係好好多
條線閪都好正常
中環線比起當年真係冇得比
灣仔碼頭愈搬愈出真係落地底好過
其實行嗰邊時間都係差唔多
仲未計巴士未必轉到老龍坑街 要行紅菱街

以前 寶其利街-始創中心 紅小都係行嗰邊 起何文田站嗰時改咗行家維邨 條路開返都冇改返過去
(架紅小客滿開 家維邨冇站嘅
如果經隧道一定係行紅菱街暢通道溫思勞街
A20 同埋私牌都係咁行
以前唔咁行係因為仁風街唔行得大車
但而家已經無呢個問題
灣仔碼頭行去駱克道都要起碼10分鐘仲要日曬雨淋,我要行去時代廣場起碼20分鐘
返IFC都嫌天星個位遠 無冷氣行去要5-8分鐘 夏天直接地底見唔好
我不嬲都覺得應該留返60/1上祖堯
其他葵芳南尾站用大車
you asked for it
無理由咁樣拖後腿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞