[2022/23 #73]連登巴膠怒屌死氣喉暨圍插屎水38/42強行村村通專區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
牙黃又贏一仗
9talk有人話多咗短途客,黃竹坑上到頂閘
呢個客量唔係預咗架咩一直都係討論緊擺10架車落去值唔值
九鐵英段以前真係有個紅磡站喺理大個位,仲離譜。紅磡交匯處以前係紅磡車廠,堆殯儀館就係紅磡無線電站。
268荃灣西站
永別亭?
老龍坑問題係冇人識 山谷道個巴士站出名但地名層面只係一條好短嘅街仔 (雖然林士街都好短) 淨係追求準確嘅話應該 紅磡>紅磡灣 何文田>紅磡
上一代應該好多人識老龍坑
其實即係好似官涌咁, 啲人因為唔同原因而唔用
聽返西貢區議會講將藍隧道
新巴話798係全日頻密服務
原來以家開10-20就已經叫頻密
發夠晦氣未姐你
忠孝仁風
叫何文田邊係要清晰啫
要賣樓咋嘛
大循環收唔到10蚊呢,最多收9蚊

唔係,尖沙咀火車站之前有另一個臨時站喺歷史博物館近柯士甸道十字路口。可以睇舊地圖。

https://industrialhistoryhk.org/kowloon-canton-railway-british-section-2-construction/
決定之前甚至諗住九龍總站就起喺南面沿漆咸道。

https://industrialhistoryhk.org/kowloon-canton-railway-british-section-3-kowloon-station/
九龍車站未揀搬去紅磡站有類似選址(包括紅磡車廠)

https://industrialhistoryhk.org/kowloon-canton-railway-british-section-kowloon-station-relocation/
唔係牙黃贏 係厹啲拉慢少少做大流水嘅mindset或成最大贏家
前幾個post先有人講開就算住佐敦嘅 未開地鐵前都唔會用官涌呢個名先有感而發
我支持叫佛光架
普照下淫亂嘅poly宿舍
有撚用咩
268跟279B直落葵芳
忠孝佛光
38 又未到呃錢既地步

厹用新界線價做市區流水
793 都抄埋
唔一定係呃錢 厹仲有堆死唔上橋站站停 然後繞經少少都係咁嘅原理
係我講嘅 官涌、渡船角真係唔入流
以前叫「佐敦道」多數refers to佐敦道碼頭一帶
呢個地標著名得多 冇咁1999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞