落日飛車香港音樂會2023

942 回覆
48 Like 9 Dislike
我淨係講覺得應該點啫
係要咁狗真係控制唔到
就好似啲周圍攝位嘅支那狗咁
呢度比人屌完咪去第二度側側膊唔多覺囉
OC2S個聲明割撚到自己一D責任都冇
屌你係第一首尾嘅時候, 左右兩邊D人都已經係後台fing緊旗, ready衝上台啦
乜啲人突然間變出嚟, 唔洗入場卷咩?
7成時間望住前面條友電話
舉得高一高 又幾好手力
第一次睇呢啲show睇到咁多花生
香港都不乏有質素嘅觀眾既 係有某啲好少睇呢啲「要企既?」「樂器好大聲呀」既觀眾出事者 以前後生我都會屌下 但而家真係睇化左 因為根本兩個世界 至少佢有買到飛入嚟已經好叻 學你話齋
其實係所以幾佩服種毅力
我都做咗真心膠
我都想知咩台收到
我用3兩日都load唔到但隔離好順咁碌到ig
用csl 好順
一睇果條友就知係典型屌哂全世界既香港indie友
睇嚟係我用3儲值卡問題
等開場上唔到網好撚悶
主辦方OC2S換飛安排混亂
比幾舊水大拿拿strong hold 左三年
就係想睇飛車
OC2S賺成幾球野
要人天寒地凍喺街排隊
去到counter又要換飛
麻煩到觀眾又晒撚晒時間
賺咁多都唔請多d專業d嘅helper
OC2S呢d野人機構應該一早執7佢
Oshit2S傻閪搞手
暖場band又請得柒
冇d taste
佩服兩位巴打有咁嘅諗法睇黎自己年資仲淺
我會覺得high歌無反應有少少唔尊重歌手咁左右搖都叫做有反應呀

其實自己都有錄 不過會揀2,3首30秒左右做紀錄之後都會聽番 (都係靠咁樣渡過咗3年...)

啲人怕大聲嘅不如買番對睇show專用嘅耳塞自己睇show都會戴
Oshit2S打手偷偷留下負皮
冇叫你公開道歉同回水都算係咁啦屌你老母
以後Oshit2S舉辦嘅活動都唔會買你飛
#oshit2s

D人都係拍下片 咁正拍下片都情有可原既
合埋眼feel歌冇煩惱
好在買左禮拜六
點解貼近主流就應該被主流fans接受
本身垃圾唔好聽就係唔好聽
巴打試下冷靜少少好唔好聽呢啲好個人主觀
你會唔會話美術館入面啲作品唔好睇全部都係_圾
我自己只會話呢種genre唔太啱我聽
咁樣人身攻擊法同啲廢老話老一輩先係唱歌, 新果代都唔係唱歌有咩分別

音樂唔係拎黎比較 聽邊個邊個就高尚啲 聽邊個邊個就係唔識聽
巴打都肯去聽飛車呢啲indie band
不如試下放低執著, 去聽下其他indie band 搵下自己鐘意聽嘅genre
我好冷靜喎 垃唔垃圾同樣都係好主觀
我好specific我只係話room307垃圾
無話佢個genre垃圾
更加唔好講我覺得你攞主流同indie咁籠統去分音樂類別係錯撚晒
咩叫偏indie?咩叫偏主流?
偏主流即係pop底?pop底都可以有複雜chord progression
完全唔知你咁分係有咩憑據
同埋我無講過聽邊啲就係識聽,唔好亂屈
最後唔該收起你嗰啲說教口吻
咩放下執著,聽多啲genre
我屌收皮啦
唔知點解你會覺得我係拎音樂類別去分主流同indie
btw尊重你個人主觀
我都收番下面果幾句大家尊重番大家
其實佢啱嘅佢自己嘅感受係可以覺得room 307垃圾
同樣任何人都可以覺得主流垃圾
不過調返轉會有堆人屌你眾人皆醉咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞