落日飛車香港音樂會2023

942 回覆
48 Like 9 Dislike
觀眾都有個心態係想知玩緊乜

唔係話拒諸門外呀而係你都真係要引導

唔係吓吓幻想得咁美好

台上鳩Fing然後生命影響生命台下就跟機

唔好擺個心態出嚟喂觀眾點解唔撚so

又思考下差咁啲咩先會咁

希望搞果班睇到明白
都有人真係會想要坐位多啲,主辦咁樣唔俾人揀,格硬轉曬企位確實對一早俾咗錢又想坐位嘅觀眾唔公平嘅 唔好話外國全部都係企,人地賣飛嘅時候一早講咗係全企又唔同講法
另外轉場set嘢搞成15分鐘dead曬,呢個係indie show通病啦,大家都係咁做唔代表就係冇問題做得好嘅
所有band show場地限制外都係企前坐後
想坐位我你同人換飛大把人制掛

轉場15分鐘都算係咁掛
每隊band set既嘢唔同 唔係插結他就得嫁
你睇fest每隊中間格成30分鐘都有
其實真心15分鐘已經好佛心
當廁所位姐
呢個真!!!
本身諗住聽下認識新band 點知我企咗2個鐘就係聽成堆mk上台唱垃圾
追post先知佢哋有啲私怨搞成咁 私怨要觀眾埋單?
玩到咁 真係冇尊重個舞台 落日飛車 同樓下啲觀眾
仲有我買飛入嚟就係聽落日飛車 客同主分得清未?仲叫人收嗲
你哋所謂最後一場show都咁垃圾 真係睇唔岀最後一次對你哋隊band 有幾重要 仲好意思叫樓下班觀眾尊重你地?
真係好羞家 人哋台灣等咗3年先嚟到 結果見到香港隊band咁嘅質素
Fds4以前睇過佢地,比起台上玩音樂,比較多係觀眾互動個design上,有次玩泡泡槍同火
Indie 仔睇又好似幾正又受落,玩得好開心,我覺最主要係心態上分別
有人覺得我入黎係玩,開心就得,氣氛>performance ,想聽歌就自己返去開Spotify
另一班會真係想聽歌,就r 曬頭咁屌唔知班友上台係jm9 ,我入黎係聽歌唔係睇呢班人玩
過往fds4出show 氣氛都幾好,台下玩得幾開心
呢次真係做guest,冇人識佢地就出曬事
第二場飛車無 coffee’s on me
唔知第一場有冇?
屌你老母自己難聽又叫人返屋企聽碟 我入嚟本身都唔撚係聽佢地 仲話玩氣氛 有撚氣氛咩
本身覺得算9數 點知你班on9 fans係咁護主 同鏡粉有咩分別 垃圾band有你d垃圾fans真係慘
兩場個list 係一模一樣
連同觀眾講嘅嘢都基本上冇變
第二場講多咗幾句廣東話

兩場一樣
討論可唔可以有point?
討論緊暖場嘉賓表現關飛車撚事?

利申睇day 1 無睇到fds_4eva
只係睇唔過眼你咁樣有立場無論點
喺度因人廢言
唔講道理
轉場15分鐘其實算好快 呢樣真係屌唔落
收皮啦你條柒碌屌你老母死護航狗
柒左都仲未識收皮 唔怪得隊野咁撚柒霉啦屌你地老母
俾錢入黎聽你地啲垃圾 躝返屋企啦屌
都係爆粗?
thanks
爆粗位一模一樣
好想同浩庭搞基
想吹佢 睇下邊個吹得
後庭
想問下琴晚burgundy red 後面個首係咩呀 m
No Man’s Land
一路吹個身連埋啲背肌一路慢動作扭
再加埋後面個visual 同燈打落佢到
配埋拉絲音樂

痴撚線好似比音樂屌緊咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞