落日飛車香港音樂會2023

942 回覆
48 Like 9 Dislike
本身對呢隊嘢都幾有好感
夾出啲嘢正正路路
又玩下咩偶像男團呢啲gimmick嘢

屌你原來又係啲indie仔山頭主義
靠r靠痴去做勢

唔係唔明你想做乜
玩cosplay玩膠
影射hip hop友嘛
大佬呀,玩好啲啦

定係太代入角色要扮埋啲質素呀
咪撚搞親觀眾對耳啦
玩乜吖唱都唱唔好
屌你老母你咁講就仲撚衰多兩錢重

你發鳩主辦方老脾就拎觀眾對耳埋單?

咁樣叫尊重音樂?

你有無尊重過自己呀
你暖場嘉賓咋傻閪 玩玩玩 玩你老母咩
你自己開show咪自己玩囉
人哋請你做暖場 你以為自己主場啊?
佢哋好似係ig 開咗個challenge 跟佢哋錄片就有得上台 琴日見佢哋IG個highlight仲有得睇翻啲人拍啲片
真係唔撚怪得香港indie真係停留喺indie仔

係咪咁樣就真係好撚搖滾精神
有冇ching有rundown
啲安排真係好差 所謂暖場暖完又set返十幾廿分鐘野cool down曬 on99
只係睇咗day1 唔知今日係咪真係真係咁誇張
如果今場工工工做暖場 大家又會唔會接受到咁punk嘅野
day1 Room307做暖場都有留言問飛車幾時出場, 又有捉唱字, 而自己喺個場又見人㩒手機真係唔太睇好

(上星期為咗睇夢東先第一次聽工工工個晚真係超high喂喂喂喂~)
定係我要了解晒你哋主辦同嘉賓有咩牙齒印先入得去睇show?

好心咁撚大個人就成熟啲啦

一係就上台學Green day屌撚到盡

作為普通觀眾唔喺你哋啲圈子
係唔會知道你哋呢啲inside嘢
淨係睇到你哋柒㗎咋sexy boy

我真係戥你哋悲哀呀
仲要屌觀眾
好想聽coffee’s on me呀
原來有tomii chan@StrandedWhale 點解出到黎會變左tomfatki
工工工我相信暖到場喎

好撚過今日cosplay hip hop友
九唔撚搭八先啦
收皮啦 同主辦有爭執關我撚事 我比錢入場要為你地私怨埋單?又關落日飛車事要搞柒人地場show個開頭?叫觀眾收嗲唔好掛住聽落日飛車 基本尊重都唔撚識 望下自己咩斤兩先 你記住你只係guest咋 當左場show係自己嘅 台下個個都你啲觀眾?你係要反社會 係咁型就直接台上叫主辦收嗲玩音樂玩到你班撚樣咁 直接收檔唔好整臭香港音樂個名pls 想cosplay tfk笑鳩人但我覺得佢哋仲好過19forever 至少人地圍威喂得黎識尊重個舞台會盡力唱你地只係成班白卡佬係到鳩叫咋 食屎啦
其實出咗timetable, 唔啱睇咪唔好入嚟住
根本睇band show就應該係咁
企最頭個d 成碌木咁首首歌都錄手機出嚟錄

不過香港人覺得專場喎,點解九點先開波呀?
緊係拿拿聲排最頭影多幾張相先抵$680嘛
最好八點搭正直接sunset rollercoaster
直落十二點玩到encore 成晒隻碟比你先叫抵嘛
一班傻鳩就真
你on9,都無出難聽程度
收皮啦屌你 咁多版咁多人都話難聽又屈觀眾成碌木
我比咗錢點解唔入得嚟 邊個入嚟之前估到你咁撚難聽姐
又咁講,大家早入場都係想企前啲,舒舒服服enjoy個show,如果暖場好聽又識尊重觀眾,轉set做得smooth啲唔好咁多乾等嘅時間,又點會有人屌唔好成日話live band show indie band show就係咁啦
到啲人九點入場 班垃圾又會話人哋唔尊重佢哋唔畀個機會佢哋,香港人都唔支持自己本地嘢㗎喇
又係你條柒頭係到護航 係咪今日有份係台上鳩叫啊?係到屌其他人唔識欣賞 香港人驚蝕抵點點點 難聽走音 氣氛尷尬 屌鳩觀眾 拖時長通通唔回應 朋友係本身中意19forever都同我一齊屌啊黎睇show有guest就算唔係我杯茶但feel到有盡力表演我都會un下鼓掌以表尊重 但呢隊垃圾真係搞到我嬲撚到個下坐低連respect都唔想比 落日飛車9點先岀黎唔緊要 如果開場個表演好聽令到我對一隊新band有興趣的話 我唔會覺得係浪費時間
但講真企位
大家都想企前d 睇得清楚d 先費事遲到姐
嗌啲人唔好掛住睇落日飛車係咪台上啲fans
搞到個心情真係坐rollercoaster咁
本身聽完第二首個outro有諗過 今晚返屋企聽下呢隊嘢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞