落日飛車香港音樂會2023

942 回覆
48 Like 9 Dislike
你吩乜柒啊?
邊撚個識隊柒band 啊?問100個有冇1個識?
難聽唔屌得?
頭兩首都無人屌
疊晒聲 又鳩fing
想跟個vibe玩都唔得啦
老老柒柒頭兩首都ok
叫啲預先約定既fans上場開始就柒到尷
本身都唔係黎想睇呢隊
你仲唔表現好啲 仲黎踩場講句 唔好掛住睇落日飛車
唔知有無rehe 睇過原來係台下睇會係咁柒
影衰哂香港band
真心想問第4首失戀K歌個首jm9
又係啲眾人皆醉我獨醒撚 得啦全場得你識聽音樂 好聽自然會帶到氣氛有人欣賞 我就覺得好難聽好尷尬好kill vibe
戇鳩

齋講個vibr啦,頭兩首都叫ok
之後嗰兩首係做乜鳩? 岩vibe咩?
直頭唔岩genre 啦
更唔洗講個表演質素係點
又咁講
有聽佢隻EP
又有睇佢YouTube live

都真係想屌佢老母可唔可以尊重下個台
你最後一場show唔緊要
你風格係玩膠都唔緊要
但可唔可以玩得高質啲先?

玩rap玩sampling果三首
完全聽唔到你唱乜春
都算,我當sound engineer 去咗屙尿
係唱撚到爆晒咪,得個自high
台下面啲人真係唔知你想點㗎老細
琴日睇都有room 307
你話兩者風格都似吖
同類fans 應該都鍾意or 都有聽過

但今晚果隊19forever
真係完全兩個style 黎喎屌你老味
依方面其實主辦方都有責任
落日飛車連工工工都搵過嚟做開場
佢哋暖場唔一定係同一個風格
我識都呆咗,希望佢哋下次做好啲
Room307雖然唱歌好似南嘸佬,但係不過不失,今日真係得啖笑
課金等佢哋影相
冇下次啦 已經解散咗啦隊band
成班死mk就係本住都收皮既心態,點樣搞爛都冇仇報
我屌你老母有冇尊重過觀眾啊

Oc2s 都係其中一個story講過有fds4eva
冇睇story嘅又點知呢?
我覺得係大家對個show已經有個既定嘅印象,sunset rollercoaster 喎就一定要玩mood/ romantic
其實大家都已經肯搭出一步聽落日飛車呢類bedroom pop/ dream pop嘢,點解仲要捉住聽流行曲嗰個標準去評人唱得好唔好聽 唔通你聽my jinji最後嗰分幾鐘因為冇人唱所以skip咗佢咩

入到場去聽live就試下享受個氣氛啦,同台上嘅表演者互動,同音樂嘅氛圍互動,同觀眾互動,indie show就係咁先好玩
未見過set up搞咁耐

Fds4eversunset rollercoasters 比成個鐘你玩
你真係上去當Christmas party咁
啲人唔識人都同你玩sexy boy
你走去sexy boy 100次係咁hands up 自己又圍威喂台下完全唔知點跟好
點知有冇
咁連last show 都咁樣自己唔覺得遺憾?
Nope ,係真係嗌得好難聽
隊19forever有冇尊重個台同觀眾先
初頭諗住冇所謂聽吓新嘢
觀眾唔認識你
就唔好當自己偶像天團咁
玩膠玩唔起
仲喺台叫觀眾收嗲?
呢啲算咩態度
好似樓上啲人咁講
頭兩首玩greatest hits啲歌
大家都聽得開心喎

但你一鳩轉曲風玩膠
仲要玩撚到走火
唔係同我講你咁叫同觀眾交流
定你做緊社會實驗想知轉型係咪會被屌
係嘅話就好撚成功
嗌咪叫人收嗲,憑咩呀
知唔知自己表演成點
成班sunset rollercoaster fans等三年企幾個鐘比你嚟開成個鐘party呀?
有十幾個你講邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞