「月經」移英車主討論區5

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
香港凌晨時間就會無左 條友聽朝又要追po㩒返晒
我反而覺得SUV大大架又高身幾有氣勢
我覺得SUV body roll太勁過彎快d都就炒咁
我香港有架q5, 係我咁多架audi 裡面唯一去到第7年先開始有野玩既audi, 我個人對q5 感覺係唔錯,

x4 我無擁有過,不過朋友有我渣時就覺得駕駛感受好好,過彎等都係一流,但係就見朋友都整得密

glc 就要睇你邊副偈,43 個架其實你會感受到幾抵,6萬鎊左右係全新
你會見到二手渣兩年都仲賣到4萬幾鎊
抵到爛
家庭車揸慢啲安全為主
原本都諗住揀CHR, 但見到部2017 RAV4 貴多少少
問親個個話Rav4最好
唉,買左架車大半年就過唔到MOT,咁就整左七百幾鎊…..
衰咩咁慘
同埋…架車買咗幾錢
揸慢唔代表可以容忍無謂body roll

2015年 Fiat 500 Dealer買£9700
睇你後座車唔車人
成日車人咪rav4 雖然個樣7 d
7年車要換suspension arm
上手過駁唔收油
我過駁有收慢,但可能都係唔夠慢…..

如果係我自己揸得唔好而要洗錢,我當交學費,但怕部車本身有暗病….
都係peripheral嘢
換咗嘢就唔會有咩問題
算la, 要樣就唔揀toyota
實用為主, CHR 後座坐3個大人係堅迫
完全無handing既垃圾車型
fuel economy又差
暴發戶&美國鄉下佬最愛
Dealer 買,無一年mot cover咩?
4月買,上一份mot只到12月
學你話齋,過駁要再慢啲,其他幾樣野有無得預防?

本身唸到用夠部車一年左右就換,宜家洗左一筆太早換好似好唔抵…
按道理部車咁輕,避震唔應該咁容易打柴
點睇都係日積月累的內傷嚟
不過換咗嘢就無問題啦
慢慢揸就得
Suv唔係俾你飛分返清楚個用途
正常速度都body roll
已經無超速
Speed limit都去唔到
又唔係舒服咗
油仲用多咗
為乜
正常速度唔等於係入嗰隻灣嘅速度
避震軟係咁
我買之前屈佢做多次MoT先買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞