「月經」移英車主討論區5

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
原本諗住買,車係型,但個boot細同後座斜頂
最後都係揀左rav4
我嗰部油轉電或者電轉油都好smooth喎,搵dealer check check好啲喎
其實泊車黎講,拉手制P波熄匙同拉手制n波熄一半匙再p波熄匙有冇分別?
平地泊是但啦, 斜路泊扭埋軚無死
斜路嚟講,我會拉手制,鬆一半brake,P波,鬆埋另外一半brake,熄匙

利申廢牌
噴完第二日會唔會變成地冰 驚整親人仲未試過
仆街 出左維修燈 但係揸落又冇事
即刻去車房啦
有朋友夾硬揸,原本換水箱
變咗engine rebuild
3到6k 要自動。
法系車同Vauxhall 應該岩你budget. 可以買到新小小年份同唔係粗咪車。
德系車個價太硬。 除非係粗咪車。韓系車17年前building quality 油麻地。 日系我對佢鋼水有保留。另外Ford 可以買2.0以上車 因為佢行濕式。 6萬左右既咪數應該唔大機會要整波箱。

車種就你鍾意啦。 細車Citroen 架c3 同埋 標誌208. 2公婆都夠, 要車下人諗下雷諾megane同 Vauxhall Astra. Ford Focus 要2.0柴。

真係要上到D segment車 Vauxhall insignia Ford mondeo. 不過大機會粗咪。 完

仆街 忘記左推薦跌價王 DS. DS3 到DS5都正。 反正可以用Citroen parts. 係無2手價但內籠高質。
忘記打埋MPV. Ford 既 b max 同c max都係跌價王。 另外 Vauxhall 架 Zafira 都ok

7座 zafira tourer 或者 Citroen grand C4 都係英國常用既7人車。 當然你可以考慮埋S max
唔好水人買Powershift啦
同埋人地有老人家上落坐四五個人
DS5 out budget DS3 DS4都唔夠大
Megane Astra Focus更加細唔洗講啦
Vauxhall Zafira套波箱我唔識形容
Citroen更加係無reliability可言
都係果句啦
買車同買樓一樣
平 新 耐用
只可以三選二 (甚至一)
呢個價你架車唔粗咪一係揸落極閪(vauxhall)一係有暗病(ford,都係vauxhall
你啱架
你見我都無推介就知啦
book左下星期去車房做diagnosis啦 希望warranty會包 估係要換injector
聽日洗,因為洗完唔怕條路結冰
3k-6k 預腳車任粗
點知車底車轆有冇鹽?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞